Cele mai comune erori cand folosim aerul conditionat in masina

Pentru a asigura prospetimea vehiculului, este important sa acordati atentie detaliilorUnul dintre principalele obstacole pentru a conduce confortabil in timpul verii este caldura.

Este o problema extinsa, deoarece multi oameni calatoresc cu masina in timpul lunilor de vacanta.

Din fericire, masinile noastre sunt dotate cu aer conditionat.

Fara aceasta, calatoriile ar deveni un cosmar si o activitate reala de risc pentru sanatatea noastra.

O masina parcata sub soare se poate ridica la o temperatura de 60 C si il poate determina pe sofer sa reactioneze necorespunzator in trafic.

De exemplu, temperatura interioara de 35 C il determina pe conducator sa reactioneze cu 20% mai lent decat cel care circula la 25 C. Efectul este similar cu cel de a conduce sub nivelul de alcool din sange aproape de 0,5 gr / l in sange.

De aceea, pentru placerea de a va simti mai confortabil si pentru siguranta dvs. si a celorlalti utilizatori, este important sa pastrati interiorul masinii la o temperatura adecvata, pentru a asigura o conducere mai placuta.

Acestea sunt cele 4 greseli comune pe care le facem atunci cand pornim aparatul de aer conditionat:

Puneti aerul la acceleratie maxima la intrarea in vehicul

Accesul la masina si punerea la maxim a aerului reprezinta prima greseala pe care o facem atunci cand racim autovehiculul.

Nu numai ca este ineficienta, dar vom cheltui multa energie si combustibil inutil.

Ceea ce trebuie sa facem este sa scoatem aerul fierbinte aflat anterior in masina.

Deschideti usile si ferestrele si aerisiti compartimentul pentru pasageri, timp de un minut inainte de a porni aerul conditionat

Activati butonul de recirculare a aerului

Faptul ca mentineti butonul de recirculare a aerului activat "favorizeaza aburirea ferestrelor". Actionati optiunea Auto on (Auto pornit) astfel incat fluxul de aer se autoregleaza, este mai omogen si se utilizeaza mai eficient.

Nu activati aerul la momentele potrivite

Exista momente cand pare ca nu este convenabil sa puneti aerul conditionat, dar este posibil sa gresim. De exemplu, daca am parcat la umbra si este putin rece dimineata, ar putea parea ca aerul conditionat nu este necesar. Chiar si asa, este recomandabil sa-l activati pentru a evita aburirea geamurilor atunci cand temperatura exterioara creste.

Cum directionez difuzoarele?

O intrebare obisnuita este cum sa pozitionati difuzoarele astfel incat interiorul sa fie complet proaspat. O greseala obisnuita este pozitionarea difuzorului astfel incat aerul sa fie indreptat direct catre sofer sau copilot, astfel incat, in unele ocazii, pasagerii sa poata cere ca aerul sa creasca deoarece nu observa efectul acestuia.

Pentru a obtine o distributie adecvata a aerului, difuzoarele trebuie sa fie orientate in sus, nu spre fata pasagerului.

Cu acest gest simplu, aerul este distribuit in intreaga masina si ajunge la toti ocupantii in mod uniform, pentru ca aerul sa cada ca o perdea