Ce sa vizitezi in Madrid, top obiective turistice in capitala Spaniei

  • Miercuri, 28 Iunie 2023
  • Turism

Madrid, capitala Spaniei, este cunoscuta pentru istoria sa bogata, arhitectura uluitoare, muzeele de talie mondiala si viata de noapte vibranta.

Cele mai bune locuri de vizitat în Madrid:

Muzeul Prado

Muzeul Prado este unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume și o atracție obligatorie pentru iubitorii de artă. Adăpostește peste 35.000 de opere de artă, inclusiv capodopere ale lui Velázquez, Goya și El Greco. Muzeul este găzduit într-o clădire neoclasică uimitoare și este o operă de artă în sine. Vizitatorii pot petrece cu ușurință o zi întreagă explorând muzeul, așa că asigurați-vă că vă planificați în consecință.

Parcul Retiro

Parcul Retiro este un frumos spațiu verde din inima Madridului, care oferă o evadare liniștită din agitația orașului. Parcul găzduiește un lac unde vizitatorii pot închiria bărci cu vâsle, precum și o grădină de trandafiri uimitoare și mai multe sculpturi și fântâni. Parcul este un loc popular pentru picnicuri, jogging și relaxare.

Palatul Regal din Madrid

Este unul dintre cele mai mari palate din Europa și o atracție de vizitat obligatoriu pentru oricine este interesat de istoria și cultura spaniolă.

Vizitatorii pot explora interioarele opulente, inclusiv sala tronului și arsenalul regal, și pot hoinări prin frumoasele grădini.

Palatul este încă folosit pentru ceremonii oficiale și evenimente de stat, iar vizitatorii pot urmări ceremonia de schimbare a gărzii.

Muzeul Reina Sofia

Este un alt muzeu de vizitat obligatoriu din Madrid, cunoscut pentru colecția sa de artă modernă și contemporană. Muzeul este găzduit într-un fost spital și prezintă lucrări ale unor artiști precum Picasso, Dalí și Miró.Muzeul găzduiește și faimosul Guernica, o puternică pictură anti-război de Picasso

Puerta del Sol

Puerta del Sol este unul dintre cele mai faimoase repere din Madrid și un loc de adunare popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Piața găzduiește faimosul turn cu ceas, care marchează începutul sărbătorilor de Revelion spaniol, precum și mai multe magazine și restaurante. Vizitatorii pot vedea și statuia ursului și a căpșunului, care este simbolul Madridului.

Plaza Mayor

Plaza Mayor este o altă piață faimoasă din Madrid, cunoscută pentru arhitectura sa uimitoare și atmosfera plină de viață. Piața este înconjurată de clădiri frumoase cu balcoane și are în centru o statuie a regelui Filip al III-lea. Vizitatorii se pot plimba prin piață, pot cumpăra suveniruri și se pot bucura de o masă la unul dintre numeroasele restaurante și cafenele.

Gran Vía

Gran Vía este strada principală din Madrid și o destinație populară de cumpărături atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Strada este mărginită de clădiri frumoase și include mai multe teatre, cinematografe și restaurante. Vizitatorii pot vedea, de asemenea, faimosul semn Schweppes, care este un simbol al vieții de noapte din Madrid.

Muzeul Thyssen-Bornemisza

Un muzeu de vizitat obligatoriu din Madrid, cunoscut pentru colecția sa de artă europeană și americană din secolul al XIII-lea până în secolul al XX-lea. Muzeul este găzduit într-un fost palat și prezintă lucrări ale unor artiști precum Rembrandt, Monet și Van Gogh. Vizitatorii pot vedea, de asemenea, frumoasa grădină, care oferă o evadare liniștită din oraș.

Piața San Miguel

o piață alimentară populară din Madrid, cunoscută pentru tapas delicioase și specialități locale. Piața are peste 30 de tarabe cu alimente, precum și mai multe baruri și restaurante.

Muzeul Prado

Muzeul Prado este unul dintre cele mai faimoase muzee din lume și o atracție obligatorie pentru iubitorii de artă. Acesta adăpostește peste 35.000 de opere de artă, inclusiv capodopere de Velázquez, Goya și El Greco.

Muzeul este găzduit într-un superb edificiu neoclasic și este o capodoperă în sine. Vizitatorii pot petrece cu ușurință o zi întreagă explorând muzeul, deci asigurați-vă că vă planificați vizita în consecință.

Parcul Retiro

Parcul Retiro este un frumos spațiu verde în inima Madridului, care oferă o evadare liniștită din agitația orașului. Parcul are un lac unde vizitatorii pot închiria bărci cu vâsle, precum și o grădină de trandafiri impresionantă și mai multe sculpturi și fântâni. Parcul este un loc popular pentru picnicuri, jogging și relaxare.