Obiective turistice langa Bucuresti

  • Vineri, 26 Iulie 2019
  • Turism
  • Publicat de
Obiective turistice langa Bucuresti Obiective turistice langa Bucuresti

In Bucuresti nu o sa te plictisesti niciodata, dar poate ai nevoie de putina liniste, sa te relaxezi macar o singura zi, sa stai la soare si sa uiti de orice grija. Daca vrei sa pleci pentru o zi din Bucurestiul plin de energie pentru a gasi o oaza de liniste, iata care sunt obiectivele turistice pe care ti le recomand. 

Palatul Mogosoaia

Palatul Mogosoaia a apartinut familiei Brancoveanu timp de 120 de ani.Dupa fiecare renovarea, acesta si-a pastrat stilul pretios. Palatul cuprinde apartamentul familiei princiare, bucataria brancoveneasca, capela Ghe. Bibescu, serele Mogosoaia, ghetaria si biserica Sfantu Gheorghe ctitorita de insusi Constantin Brancoveanu inainte ca acesta sa devina domnitor. Toate descriu un stil renascentist cu linii simple si influenta baroca. Daca vrei sa aflii mai multe, poti vizita Muzeul de arta Brancovneasca. 

Parcul Comana

Desi in afara Bucurestiului, este o destinatie relativ aproape de Bucuresti, ajungi acolo in aproximativ o ora. Poti merge la Manastirea Comana, Balta Comana sau Parcul de Aventura Comana. Indiferent daca alegi sa iei masa la un restaurnat de pe malul lacului sau sa te cateri in copaci la parculde aventura, vi avea parte de o experienta placuta. Sunt si alte activitati pe care le poti alege aici, cum ar fi: tiroliana, parapanta, echitatie sau tur cu arcul. Departe de aglomeratia Bucurestiului poti sa mergi la pescuit sau la un picninc.

Rezervatia de zimbri

Cea mai mare rezervatie de zimbri din Romania se afla la 80 km de Bucuresti si adaposteste aproximativ 40 de zimbri. Zimbrul este cel mai puternic si mai greu animal si desi nu pre are dusmani naturali, defrisarile masive si vanatul ilegal au facut ca zimbrii sa nu mai fie gasiti in libertate. Drumul pana la rezervatie este de 6km prin padure, o padure populata de cerbi, mistreti sau caprioare. 

Therme

Daca ti-e dor de mare, dar timpul e scurt sau vremea e prea rece, poti sa dai o fuga pana la Therme. Este un fel de paradis acvatic pentru toate gusturile. Pentru familii, Therme are o zona cu piscina cu valuri si tobogane la interior numita zona Galaxy. Daca vrei doar sa te relaxezi in liniste, fara zgomotul facut de copii, exista o zona in care copiii nu au acces, zona tha Palm. Este o zona cu picine cu aromaterapie, jacuzzi si multi palmieri. Mai exista o zona de rasfat la Therme, Elysium, cu multe saune tematice si o piscina panoramica cu seleniu. Nici aici nu au acces copiii.