Obiective turistice din România

  • Duminică, 14 Februarie 2021
  • Turism

România este o tara minunata care ascunde o mulțime de locuri de vis. Exista foarte multe obiective turistice, unele destul de populare, iar altele nu. Iată cateva locuri din România pe care trebuie neaparat sa le vizitezi.

 

·         Roșia Montană, județul Alba

Roșia Montană a fost nominalizata pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Daca vei vrea vreodata sa vizitezi acest loc trebuie sa stii ca vei fi hipnotizat de peisajele grandioase ce iti vor apărea in fata ochilor.

 

·         Salina Turda, județul Cluj

Salina Turda se afla la cateva sute de metri sub pământ, la o distanță de aproximativ treizeci de kilometri de Cluj. Temperatura din interiorul salinei nu depășește zece grade Celsius. In interiorul acesteia s-a creat un mic orășel care conține teren de sport, amfiteatru, un muzeu natural, loc de joaca pentru copii si un lac pe care te poti plimba cu barca.  Mai mult de atat, te poti caza in interiorul salinei, acolo unde poti merge la centrul spa.

 

·         Memorialul victimelor comunismului si al rezistentei, Sighetul Marmatiei

Clădirea unde se afla memorialul a fost construită in anul 1897 de către austro-ungari si a tinut loc de închisoare. Istoria din spatele acestei clădiri este impresionanta iar muzeul este unul dintre principalele izvoare istorice din tara noastra. Acest Memorial este situat pe aceeasi treapta ca si cel de la Auschwitz si conține aproximativ 5000 de înregistrări audio si 35000 de pagini.

 

·         Sibiu

Sibiul este un oras care te va fermeca inca din primele minute. Acesta a fost declarat capitala europeană si, intra-adevăr, au existat motive pentru a primi acest titlu.

 

·         Muzeul Mamei din Petrila, județul Hunedoara

Acest muzeu al maternității este singurul din lume, alături de cel din New York. Este realizat de Ion Barbu si vei găsi tot felul de lucruri acolo, cum ar fi obiecte personale ale mamelor, fotografii, rețete de mancare pentru bebeluși si multe altele. Acestea te vor emoționa, iar unele te vor face sa razi.

 

·         Cimitirul vesel de la Săpânța, județul Maramureș

Romanul este omul căruia nu ii este frica de nimic, nici macar de moarte. Acest lucru este dovedit prin faptul ca exista un cimitir vesel la noi in tara, unde pe fiecare cruce este scrisă o mica poezie despre omul decedat. Aceste versuri sunt amuzante si te vor face sa zâmbești cu siguranța, ba chiar sa razi in hohote.

 

Mai sus sunt doar cateva dintre toate minunățiile pe care România le ascunde, pe langa ele existând o mulțime de alte locuri minunate.