Transilvania - top obiective turistice

 • Marţi, 17 Noiembrie 2020
 • Turism
 • Publicat de
Transilvania turism Transilvania turism

Transilvania gazduieste unele dintre orasele medievale cele mai bine conservate din Europa, mai ales Brasovul, cu arhitectura saxona veche si ruine de cetate; Sibiul cu strazile sale pietruite si casele de culoare pastel si Sighisoara, impodobita cu o cetate pe deal, pasaje secrete si un turn cu ceas din secolul al XIV-lea. Magazinele minuscule ofera antichitati si produse fine realizate manual de catre artizani si artisti locali.

Afla distanta intre orase cu distante-rutiere.com, un ghid complet al celor care se deplaseaza cu autoturismul.

Vizitatorii Transilvaniei vor intalni, de asemenea, castele uimitoare, cum ar fi Bran, langa Brasov, - o structura gotica de basm, adesea asociata cu printul valah Vlad Tepes din secolul al XV-lea, inspiratia pentru Dracula lui Bram Stoker. in timp ce legatura cu Vlad este slaba, legatura profunda a satenilor locali cu legenda nu este.

In imediata apropiere a Brasovului si Branului se afla bisericile fortificate de la Harman, cu masivele sale turnuri saxone, si Prejmer, cea mai mare biserica fortificata din sud-estul Europei. Castelul Corvinilor din secolul al XV-lea, cel mai frumos din Transilvania, situat in apropiere de Hunedoara, are o somptuoasa sala a cavalerilor - care poate fi folosita pentru functii sau petreceri, precum si turnuri si contraforturi care amintesc de epoca medievala.

Transilvania este locul de nastere al Bisericii Unitariste care a fuzionat cu Biserica Universalista aici in America in 1961 pentru a forma actuala Asociatie Universalista Unitarista. Mostenirea multietnica a Transilvaniei (inclusiv germana si maghiara) este incantatoare in costumele populare, arhitectura, bucataria, muzica si festivalurile.

Traditiile colorate vechi de secole sunt vii si bine in micile sate din Transilvania. Oamenii de aici isi castiga inca existenta in ocupatii atat de onorate in timp, cum ar fi pastorii, tesatorii, fierarii si tamplarii.

Gama Muntilor Apuseni, in Carpatii Occidentali, este un peisaj de o frumusete deosebita si mister. Aici veti gasi legende antice ale spiritelor montane si specii rare de animale salbatice, impreuna cu 4.000 de pesteri, dintre care multe pot fi explorate. Ghetarul Scarisoara, monument national, adaposteste al doilea cel mai mare ghetar subteran de pe continent.

Locuri de explorat in Transilvania

Unele dintre orasele medievale cele mai bine conservate din Europa : Brasov, Sibiu, Sighisoara

 • Castelul Bran (cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula), construit in 1377
 • Cetatea Rasnov - construita in anii 1300 de Cavalerii Teutoni pentru a proteja Transilvania impotriva tatarilor si a turcilor
 • Fortificate sasesti biserici de la Biertan, Calnic, Harman, Darjiu, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor si Viscri - toate desemnat de UNESCO ca patrimoniu cultural mondial
 • Cel mai bun muzeu de arta din Transilvania - Palatul Bruckenthal din Sibiu
 • Marginimea Sibiului, o zona la nord-vest de Sibiu gazduind peste 18 sate traditionale
 • Muzeul Icoanelor Pictate pe Sticla din Sibiel, cel mai mare de acest fel din Europa
 • Orasul Hunedoara cu castelul sau gotic Corvinilor din secolul al XIV-lea
 • Cetatile dacice de la Sarmisegetuza (Lista Patrimoniului Mondial UNESCO)
 • Motilor Land ( Tara Motilor ), pe valea Ariesi - moti este numele dat locuitorilor acestei regiuni. Locuiesc in sate imprastiate la altitudini de pana la 4500 de picioare si si-au pastrat traditiile si stilul de viata vechi de un secol.
 • Muntii Apuseni gazduiesc sate fermecatoare, indepartate, peisaje neatinse si peste 400 de pesteri si ghetari subterani, inclusiv Scarisoara si Focul Viu, Pestera Ursilor Chiscau si Pestera Vartop.