Ce roluri poti sa joci in viata de cuplu pentru a intari relatia

Ce roluri poti sa joci in viata de cuplu Ce roluri poti sa joci in viata de cuplu

Rolul tau:mamica lui

Replica elocventa a unei atitudini masculine (frecvente?):el vede in partenera sa o a doua mamica.

Textul lui cuprinde mai ales intrebari,al tau,raspunsuri.Insa,subiectul discutiilor se invarte rareori in jurul mutatiilor din economie.

Intrebarile lui sunt mai ales de tipul:Ce nume ziceau ca i-au pus nepoatei mele?"Mai tii minte ce cod aveam la mobil?.

Intreaga actiune cade pe umerii tai: tu trebuie sa cauti si sa gasesti in locul lui.Si aceasta se petrece la infinit in toate situatiile din viata.Nu ti s-a intamplat sa te joci de-a ortografia?Sau de-a agenda vocala:Cand am ora la dentist? Si, in plus, are un ton... de-a dreptul agasant.

Un rol frumos sau urat? Mai degraba mama ranitilor.Iar daca esti si lata in umeri sau ai fundul mare,ti se potriveste de minune...

Modifica scenariul

Se intreaba" unde ii sunt lucrurile?

Incearca jocul qheata, arde, fara sa te misti de pe canapea.Nu ii da nici o indicatie precisa, lasa-l in ceata.Se va enerva repede si va incepe sa le caute singur,ca un om mare.

Nu are habar de ortografie?

Ce-ar fi sa-i raspunzi ceva in genul:Sati",mm,ia sa vedem,cum se scrie, pai eu as scrie cu "i" din "i"!!!

Are sa-ti arunce o privire de ucigas?Cu ce drept?Ii vei intinde calma Dictionarul Ortografic si Ortoepic.

Nu stie la ce ora este programat la dentist?

Raspunsul cel mai potrivit ar fi:La nici o ora,nici nu te-ai programat.

In schimb, ai o supriza placuta pentru el. "Pagini Aurii",anuarul in care gaseste tot ce vrea, inclusiv numarul de telefon al cabinetului stomatologic.Doar de aici l-ai luat si tu cand i-ai facut programarea. In felul acesta va avea grija sa-l scoata, sa si-l noteze in agenda si sa-si faca singur programarea.

Rolul tau: copila lui

O replica elocventa a atitudinii parintesti: el, Pygmalion, iar tu, eleva cea blanda.

Textul piesei este impartit in mod echitabil (dupa parerea lui).Ii place sa se auda vorbind, cat despre tine, ai face bine sa-l asculti.Iar cand te intreaba cum a fost la serviciu, ai jura ca a incurcat cuvintele, ca de fapt a vrut sa te intrebe ce-ai facut azi la scoala?".Iar tu muncesti si mai iei si un salariu!

Pe umerii lui cad toate, el se ocupa de ahsolut tot. Ceea ce poate fi si un avantaj pentru ca astfel esti scutita de toate grijile de zi cu zi. De asta are el nevoie, de o camera-birou acasa. Tie ce-ti trebuie?

Inconvenientul este ca are tendinta enervanta sa fie la pupitrul de comanda: el ia toate hotararile.

Atunci, rolul tau este bun sau rau? In orice caz, un rol mult prea neinsemnat pentru o fetita mare ca tine. Daca poti sa-l suporti...

Modifica scenariul

Zambeste cu superioritate cand ii vorbesti despre mersul pe jos? Privestel si baga la cap!Zambeste si tu ca el si anunta-l ca numal el va face mars.Pentru ca tu vei pleca pe cont propriu,cu prietenele,undeva la soare (ca sa va bronzati).In felul acesta, vei pune si tu o data punctul pe "i".

Carnetul de cheltuieli/impozite/alte plati se afla pe undeva in biroui lui,pus bine,ca sa nu dai de el,tu cea sensibila si nestiutoare?

Ia-l de acolo si pune-i in vedere ca de acum incolo acesta este biroul tau.Fii convinsa ca nu o sa te inhame la desfacutul maldarului de plicuri care zac pe birou numai de dragul a-ti da sansa sa te afirmi!?

In plus,fa scoala de soferi si ia-ti permisul de conducere (uite asa ti-a venit tie pe chelie!).