Stresul afecteaza viata de cuplu

De asemenea, stresul se poate adauga altor factori care provoaca sau agraveaza o dificultate sexuala. Iata un exemplu. In cazurile de dificultate erectila, unii barbati prezinta o problema fizica usoara, care singura nu ar putea cauza tulburarea respective.

Dar daca peste aceasta se suprapune un nivel suficient de ridicat de stres, problema se va declansa, chiar daca, privita in termeni medicali, problema fizica nu este suficienta pentru a explica problema.

Este evident ca este imposibil sa facem ca stresul sa dispara total din viata noastra. Acesta este chiar necesar in anumite ocazii. Este, totusi, indicat sa reusim sa ne stapanim stresul. Fiecare poate reusi sa isi controleze stressul, sa-l stapaneasca: exercitiile non violente, ascultarea de muzica linistita, mersul pe jos etc. Calea cea mai bung pentru a reusi sa-ti controlezi stressul ramane practicarea regulata a tehnicilor de relaxare.

Pe piata exista zeci, daca nu sute, de casete cu tehnici de relaxare. Aceste tehnici te invata sa te destinzi, sa te deconectezi si sa te relaxezi. Nu este vorba de un tratament miraculos instantaneu, dar practicarea lor regulata (trebuie sa insistam asupra aspectului de regularitate) va avea efecte benefice, uneori surprinzatoare. Daca nu cunoasteti tehnicile de relaxare, intrebati medicul sau vorbiti cu un sexolog. De altfel, in tratamentul problemelor sexuale, este foarte frecvent ca sexologul sa ceara clientului sa practice regulat o tehnica de relaxare.