Ce jucarii sunt recomandate pentru copiii de la 0 la 12 luni?

Dupa cum stiti, jocul este o activitate principala in copilarie, deoarece, in plus fata de distractie, copiii invata prin jucarii, despre lumea din jurul lor. Prin urmare, pentru a fi stimulative, jucariile trebuie sa insoteasca fiecare etapa a cresterii, contribuind la dezvoltarea generala a copilului, atat cognitiv cat si emotional.

Ne vom concentra pe cele mai potrivite jucarii pentru cei mai mici, copii de la 0 la 12 luni.

Este o etapa in care simturile au o mare importanta, pentru ca prin ele incep sa inteleaga tot ce ii inconjoara. Jucariile corespunzatoare din aceasta etapa sunt, prin urmare, cele care stimuleaza perceptia senzoriala. Acestea sunt cele care capteaza atentia prin atingere, auz si vedere.

Pe masura ce cresc, ei incep sa distinga forme si culori. De indata ce mainile lor mici sunt capabile sa apuce lucrurile, ei baga totul in gura, ceea ce ii ajuta sa recunoasca obiectele. Trebuie sa fiti foarte atenti cu jucariile pe care le cumparati! Asigurati-va intotdeauna ca acestea sunt potrivite pentru copii mici si ca nu contin mici parti sau prezinta riscul de sufocare.

Ei incep sa aiba o notiune a corpului lor, deci jucariile care stimuleaza controlul primelor miscari, precum si manipularea obiectelor, sunt ideale.

Ce jucarii sunt recomandate pentru copiii de la 0 la 12 luni?

Astazi gasim in magazinele de jucarii si in magazinele de ingrijire a copiilor, o varietate de jucarii copii de la 0 la 12 luni.

Ideale pentru copii de la 0 la 12 luni, sunt jucariile care au diferite texturi, jucarii de baie, pentru aparitia dintilor, activitati, paturi, zornaitoare, jucarii pentru carucioare pentru copii, lampi muzicale, cantece de leagan, suport mobil.

De asemenea, jucarii muzicale, oglinzi si orice jucarie care emite lumini si sunet, precum si instrumente muzicale simple.

Pentru copii de peste sase luni, care incep sa se aseze singuri si doresc sa exploreze totul – jucarii cu butoane, jucarii mobile, jucarii care incurajeaza mersul, cuburi pentru stivuire sau blocuri. De asemenea, orice tip de jucarie care face zgomot atunci cand este aruncata la sol sau care se rostogoleste, ca mingi sau bile moi.