Ce impact poate avea un parite singur asupra copiilor?

A avea ambii părinți prezenți activ în viața ta este considerat a fi o binecuvântare, totuși acest lucru nu este posibil pentru toată lumea, deoarece uneori și, mai degrabă, din păcate, unul dintre cei doi părinți moare sau un cuplu căsătorit recurge la divorț atunci când nu sunt în stare să divorțeze. salvează căsătoria.

În astfel de cazuri, copiii sunt crescuți de un singur părinte , ceea ce poate fi o ispravă extrem de grea în sine, dar, potrivit unui studiu, poate avea și alte impacturi asupra copiilor.

IMPACTUL DE A FI CRESCUT DE UN PĂRINTE SINGUR ASUPRA UNUI COPIL

Societatea noastră speculează de obicei că copiii crescuți de un singur părinte sunt neglijați și sunt greu de controlat. Este o noțiune comună că, fiind neglijați, astfel de copii dezvoltă obiceiuri de căutare a atenției, ceea ce provoacă multe probleme copilului și oamenilor din jurul copilului respectiv.

Din fericire, această presupunere speculativă a fost dovedită greșită printr-un studiu de un deceniu care a demonstrat că a fi crescut de un singur părinte este mai frecvent decât credem și nu are niciun impact negativ asupra copilului. S-a dovedit în continuare în același studiu că numărul părinților care cresc un copil nu are niciun efect asupra creșterii copilului.

Cercetătorii și-au propus să crească gradul de conștientizare a societății, a guvernului și a organizațiilor care lucrează cu părinți singuri, cu privire la problema presupunerii automate că copiii cu părinți singuri vor avea o viață mai grea, ceea ce, după cum au demonstrat, este pur și simplu neadevărat. .

De asemenea, au vrut să facă lumină asupra faptului că familiile pot fi diverse și că nu există o singură modalitate de a defini ceea ce constituie o familie. O implicație a studiului este că, atunci când se elaborează politici privind bunăstarea copilului, ar trebui să se țină seama de diversitatea sistemului de familii. Mai mult, trebuie avut în vedere faptul că separarea unui cuplu nu înseamnă că unul dintre părinți dispare complet din viața copilului.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că există o serie de alți factori care au un efect asupra bunăstării copilului, cum ar fi sprijinul din alte rețele. De exemplu, într-o situație în care un copil este crescut de un singur părinte, prezența și absența sprijinului din partea unui bunic joacă un rol minor, dar benefic și în bunăstarea copilului.

Sumi Rabindrakumar de la Gingerbread, o organizație caritabilă care oferă sprijin părinților singuri, afirmă că acceptând faptul că familiile pot fi diverse și diferite de stereotipul de a fi condus de doi părinți heterosexuali poate schimba narațiunile publice și politice împotriva familiilor monoparentale.

Un alt expert adaugă în continuare că familiile monoparentale sunt mai frecvente decât credem. Prin acest studiu, guvernul și organizațiile care se ocupă de familiile monoparentale sunt sfătuite să facă politici și să întreprindă astfel de acțiuni care să minimizeze stereotipurile negative împotriva familiilor monoparentale și a copiilor crescuți de părinți singuri.