Ce culori e bine sa alegem pentru camera copiilor

Culoarea este un aliat puternic atunci cand vine vorba de stimularea caracterului unui copil si este esential sa stim care sunt cele mai bune culori pentru fiecare. Amestecul de culori mai intense va da un indiciu mai silentios, in timp ce culorile neutre ii vor ajuta cei mai activi sa se relaxeze.

De asemenea, putem folosi culoarea pentru a imparti acelasi spatiu in medii diferite pentru a efectua diferite activitati si, astfel, pentru a profita la maximum de casa noastra.

Culorile intr-o camera pentru copii

Expertii de decorare sfatuiesc sa alegem cu atentie intervalul cromatic al acestor spatii, deoarece culoarea aleasa poate influenta starea de spirit a copiilor. De aceea, recomanda pictarea peretilor in culori pastelate, deoarece ele adauga luminozitate si caldura.

Nuantele din gama de roz sunt cele mai potrivite pentru decorarea camerelor pentru fete, deoarece acestea transmit calm, bunatate si afectiune. Roz a fost asociat cu caracteristici feminine. Aceasta culoare combina cele mai bune dintre cele doua parti ale rotii de culoare. Pe de o parte aduce relaxare si pe de alta parte forta si energie. Desi totul depinde de nuanta rozului deschis. Cu cat este mai deschis, cu atat este mai relaxant. Dar, de obicei, este o culoare care invita la relaxare, calm si afectiune. Mediile vopsite cu aceasta culoare dobandesc nuante delicate care pot fi absorbite de locuitorii acelui dormitor.

Dormitoarele pentru copii sunt de obicei decorate in gama de verde si albastru: nu numai ca au un efect relaxant, dar transmit si seninatate si calm. Culoarea albastra din dormitor pentru copii a fost intotdeauna asociata cu caracterul masculin. Știti, roz pentru fete, albastru pentru baieti. Și, desi este un cliseu plictisitor, culoarea albastra a camerelor pentru copii este un mare succes. Este o culoare care promoveaza calmul si linistea. De asemenea, are un mare avantaj si este faptul ca o culoare care se afla in partea rece a cercului cromatic face spatiile mici, vizual mai mari. Iata cateva exemple de dormitoare pentru copii decorate si vopsite in albastru.

Verde este o alta culoare foarte reusita pentru a picta si a decora un dormitor pentru copii. De fapt, pentru orice incapere, deoarece este o culoare care este asociata cu natura, este proaspata si relaxanta. In plus, cromoterapia atribuie alte calitati excelente care le calmeaza spiritul, reduce tensiunea, transmite securitatea si promoveaza activitatea cerebrala. Combinata cu alb si cu lumina naturala, culoarea verde este foarte potrivita pentru decorarea camerelor pentru copii.

Daca vrem o camera pentru copii sau copii foarte mici, cea mai buna nuanta este alb, deoarece este culoarea puritatii. Combinatiile unui perete de culoare intensa si celelalte albe sunt foarte bune.