Ce faci cu un frigider defect? Il repari sau il inlocuiesti? Extra congelare si scurgere apa

In articolul precedent va povesteam mai multe lucruri despre supraincalzirea frigiderului. Azi mergem in continuare si discutam despre alte tipuri de defectiuni.

Unitatea de congelator

Un alt simptom al frigiderelor defecte este atunci cand congelatorul ingheata prea tare. Desigur, scopul congelatorului este sa mentina alimentele cogelate, insa daca trebuie sa alegeti gheata din alimente inainte de a gati, atunci exista o problema. Cand congelatorul incepe sa arate ca un iceberg, problema poate fi destul de grava. Inainte de a suna la un tehnician in reparatii frigidere, iti recomandam sa incerci sa rezolvi singur problema. Prima data dezgheata congelatorul deconectandu-l de la priza. Dupa ce il reconectezi, tine sub observatie frigiderul si vezi ce se intampla. Acest truc ar trebui sa functioneze.

Totusi, daca din nou se intampla sa ai probleme cu dezghetarea, atunci iti recomandam sa contactezi un tehnician specializat in repararea frigiderelor sau chiar sa-ti cumperi un frigider nou.

Aceasta problema de supra-inghet este frecventa mai ales la frigiderele vechi, care nu aveau un mecanism automat de decongelare, asa cum se intampla cu modelele noi. Prin urmare, achizitionarea unui model mai modern te va ajuta sa economisesti timp si bani pe termen lung.

In jurul frigiderului exista o balta de apa

Atentie: acest lucru este periculos pentru frigiderul tau, dar si pentru tine sau familia ta! Sa mergi prin bucatarie nu ar trebui sa fie un pericol din cauza baltilor din jurul frigiderului. Un frigider din care se scurge apa ar putea fi rezultatul mai multor cauze, cum ar fi:

- Usa nu se inchide complet - verifica garniturile din jurul usilor pentru ca pot fi foarte uzate

- Furtunurile din frigider pana la teava de scurgere pot fi  rupte sau deteriorate

- Recipientul de colectare este spart

- Congelatorul este prea inghetat

 

Poti sa verifici chiar tu aceste probleme, dar iti recomandam sa contactezi un tehnician pentru a sti exact de unde provine incidentul. Nu vrei sa pierzi bani cumparand piese de schimb care nu se potrivesc sau care nu rezolva problema, doar pentru ca ai riscat sa diagnostichezi tu cauza. Chiar si asa, daca piesele de schimb se dovedesc prea scumpe, s-ar putea sa fie mai intelept sa cumperi un frigider complet nou.