Ce faci cu un frigider defect? Il repari sau il inlocuiesti? Alte cauze defectiuni

Zilele trecute vorbeam despre cele mai frecvente cauze de defectiune pentru un frigider si am trecut in revista supraincalzirea, extra congelarea si scurgerea apei. Iata alte cauze:

 Mancarea se strica in frigider

Nu ar trebui sa ramai intr-un cerc vicios, sa cheltui mai multi bani pe mancare si pentru facturile de energie. In schimb, ar trebui sa stii cand este cazul sa renunti la vechiul frigider si sa-ti cumperi unul nou. Daca ti se pare ca fructele, carnea si legumele incep sa miroasa ori sa se strice mai repede, acesta este un semn de inteles ca poate este timpul sa cumperi un alt frigider. Cand vechiul frigider nu mai da randament, mancarea se altereaza mai repede si esti nevoie sa o arunci. In plus, pierzi multa energie electrica.

Frigiderele care necesita mai mult timp pentru a raci alimentele sau nu-si mentin setarile de temperatura au un consum energetic mare. Incapacitatea de a mentine setarile de temperatura este unul din semnele importante care arata ca un frigider trebuie schimbat.

Frigiderul face mult zgomot

Sigur, nu putem spune despre un frigider ca este unul din cele mai silentioase electrocasnice mari. Cele mai multe modele emit un sunet usor bazait, ceea ce este perfect normal. Cu toate acestea, daca auzi frigiderul cand functioneaza, chiar daca nu esti langa bucatarie, cel mai intelept ar fi sa chemi un tehnician in reparatii frigidere pentru a determina exact care este cauza problemei.

Inainte sa initiezi acest apel la firma de reparatii frigidere, poti incerca sa remediezi singur problema. Uite ce ar trebui sa faci. Deconecteaza frigiderul si apoi repune-l in functiune. Daca buzz-ul se aude in continuare, atunci chiar este nevoie sa suni tehnicianul de reparatii frigidere.

Condensare extrema

Aceasta este o problema comuna in randul frigiderelor care nu racesc in mod corespunzator. Daca atingi exteriorul frigiderului si acesta pare ca transpira, ar trebui sa incepi sa analizezi cat de etansa este garnitura de la usa. O buna etansare impiedica aerul rece sa iasa si aerul cald sa intre in interior. Daca observi ca exista picaturi de apa sau indicii de mucegei, atunci ar trebui  sa suni un tehnician in reparatii frigidere si sa cumperi piesele de schimb necesare. Noua garnitura va ajuta la mentinera aerului rece in interior si aerul calda in exterior.

De asemenea, poti sa te uiti dupa indicii de condens in interiorul congelatorului. Daca observi ca acesta are urme de umezeala, inseamna ca temperatura nu este corect setata. Este extrem de important sa abordezi de urgenta aceasta problema, pentru ca, in caz contrar, alimentele se pot altera.