Ce este chimia in dragoste si relatii si cum ne afecteaza

Ce este chimia in dragoste si relatii si cum ne afecteaza Ce este chimia in dragoste si relatii si cum ne afecteaza

Chimia in dragoste si relatii este alimentata de substantele chimice reale din creierul nostru. Chimia in dragoste implica inaltimi chimice.

De-a lungul istoriei, omenirea a considerat inima centrul iubirii. Dar oamenii de stiinta ne spun ca dragostea este tot in mintea noastra sau in creier. Și alimentata de chimicale si chimie.

Atunci cand doi oameni sunt atrasi unul de celalalt, este eliberata o explozie virtuala de adrenalina – cum ar fi nuerochimicale. Focurile de artificii explodeaza si vedem stele. PEA sau feniletilamina este o substanta chimica care accelereaza fluxul de informatii intre celulele nervoase.

De asemenea, cei implicati in chimie sunt dopamina si norepinefrina, verii chimici ai amfetaminelor. Dopamina ne face sa ne simtim bine si norepinefrina stimuleaza productia de adrenalina.

Aceste trei substante chimice se combina pentru a forma „chimia”. De aceea noii iubiti se simt euforici si energizati si plutesc in aer. De asemenea, ei pot face dragoste ore intregi si pot vorbi toata noaptea timp de cateva saptamani.

Aceasta este chimia sau scanteia de dragoste pe care o cautam cu totii.

Unii oameni devin dependenti de dragoste. Ei au nevoie de chimie sau de aceasta excitare chimica pentru a se simti fericiti si a fi intoxicati de viata. Odata ce aceasta graba initiala de substante chimice a disparut (inevitabil dupa sase luni pana la trei ani, in functie de individ si de circumstante), relatia lor se prabuseste. Sunt in curand din nou, detectivi, cautand o remediere rapida a sentimentelor lor.

Multi adulti traiesc viata intr-o serie de relatii de la sase luni la trei ani. Daca acesti betivi de dragoste raman casatoriti, probabil ca vor cauta aventuri pentru a-si consuma substantele chimice.

Persoanele singure cauta dragoste inarmata cu o lista de calitati dorite intr-un partener / iubit, cum ar fi onestitatea, fidelitatea, loialitatea, simtul umorului, inteligenta, caldura etc. Cu toate acestea, atunci cand acea persoana apare, ele spun ca este o persoana foarte ok, dar nu exista „chimie”.