Elementele Cheie Pentru Menținerea Unei Bune Relații De Sine

Relația pe care o ai cu tine însuți este probabil cea mai importantă pe care o vei avea vreodată. Orice altceva, inclusiv altruismul, este construit pe temelia relației de sine. Narcisismul negativ, rușinea copleșitoare față de sine, atitudinile extrem de solipsiste, incapacitatea de a relaționa și de a simpatiza cu ceilalți și așa mai departe sunt toate forme patologice de relație cu sine. De asemenea, este simplu să recunoaștem caracteristicile pe care le legăm de indivizi care par să fie în formă bună, să acționeze împreună, să aibă abilități interpersonale bune, să aibă succes după definițiile tradiționale și așa mai departe. Este prea ușor să iei lucrurile de la sine înțeles – chiar și a te putea concentra pe tine însuți în acest fel este un semn că ești extrem de norocos.

Deci, cum pot avea o relație bună cu mine?

Aceasta este o listă cu tot ce am venit până acum. Multe dintre ele vor fi familiare, dar multe merită repetate. Este ușor să renunți la rutine, chiar dacă ne sunt bune, pentru că devin monotone. Sperăm că unele dintre acestea oferă un punct de vedere nou într-un fel.

1. Faceți un efort conștient pentru a cultiva conștientizarea și stabiliți un scop.Stabiliți obiectivul general de a menține o conexiune pozitivă cu sine de-a lungul timpului, cu conștientizarea că ceea ce înseamnă aceasta se va schimba în timp.

2. Faceți planuri pe termen scurt, mediu și lung.Stabilirea obiectivelor pe diferite perioade de timp este un element esențial pentru a fi deliberat cu privire la stabilirea unei relații sănătoase cu sine. Sa demonstrat că stabilirea obiectivelor realiste, etapelor și acțiunilor pentru fiecare obiectiv îi ajută pe oameni să rămână pe drumul cel bun. Recunoașteți că motivația pe termen scurt este, în general, centrată pe recompensă (de exemplu, să vă simțiți fantastic pentru că ați început o nouă clasă la care ați dorit întotdeauna să participați), dar că efortul pe termen lung este mai mult despre menținerea obiceiurilor și evitarea renunțării la activități noi. Ca urmare, o rețetă generală bună este să îmbine noutatea cu satisfacția pe termen lung. Beneficiile pe termen lung sunt o investiție care se plătește mai târziu, de multe ori exact atunci când aveți nevoie de ele, dar este ușor să fiți prins în bucuria pe termen scurt.

3. Dezvoltați o mentalitate curioasă și acceptabilă.Recunoașteți că schimbarea este inevitabilă și, în cele mai multe cazuri, benefică pentru a o primi fără teamă. Numai cu timpul putem începe să observăm aspecte care sunt de fapt stabile și ne pot ajuta să definim cine suntem pentru noi înșine și pentru ceilalți. Cu toate acestea, fiți conștienți de a face schimbări care nu au fost bine investigate sau de a lua decizii care nu par sau nu se simt corecte în anumite aspecte sau de a fi prins în indecizie.

4. Faceți din îngrijirea de sine o prioritate.Pietrele de temelie ale autoîngrijirii pe termen lung sunt somnul, alimentația, activitatea, odihna, recreerea și obiceiurile mentale. Acestea sunt componentele comportamentale fundamentale ale unei conexiuni pozitive cu sine. Este esențial să fii în contact cu corpul tău și să ai grijă de el ca un bun administrator, precum și în mod holistic, și a avea grijă de cerințele corpului tău face ca totul să funcționeze mai bine și ne arată că ne pasă de noi înșine în mod regulat. Mai degrabă decât sentimentele de trădare, acest lucru stimulează încrederea în sine în timp. Obiceiurile mentale sunt un tip de comportament care poate dura mult timp pentru a se schimba, dar ele sunt la fel de vitale și ușor de trecut cu vederea - și chiar mai greu de susținut atunci când este foame, inapt, lipsit de somn sau lipsit de joacă, afecțiune, sau să se odihnească în viața cuiva, fie că este singur sau cu alții.

5. Ai grijă de tine.Acest lucru nu implică abdicarea de la responsabilitate sau „să se lase de cap”, dar implică străduința către autoevaluare fără critici sau blamări agresive distructiv. Când vine vorba de autoevaluare și autocorecție, oamenii sunt adesea dependenți de vina, iar blamarea excesivă duce frecvent la o transformare mai puțin eficientă. Acceptă învinovățirea în măsura în care este inevitabil, dar străduiește-te să fii amabil și amabil, în timp ce fii sincer și îți asumi responsabilitatea.

6. Căutați oameni care vă împărtășesc obiectivele.

Pe lângă faptul că sunteți înconjurat de indivizi care vă tratează bine, este benefic să aveți relații cu ceilalți care încearcă să-și îmbunătățească relația cu ei înșiși, atât pentru că sunt modele minunate, cât și pentru că vă puteți încuraja unii pe alții în eforturile voastre. Pentru cei mai mulți dintre noi, este imposibil să evităm total oamenii toxici, așa că gestionați aceste interacțiuni cu prudență.