Relatii intime cu partenerul: Intimitatea in relatie este cheia

Relatii intime cu partenerul: Intimitatea in relatie este cheia Relatii intime cu partenerul: Intimitatea in relatie este cheia

Unii dintre noi cautam intreaga viata un sentiment de legatura cu o alta persoana. Este greu de descris, ce cautam, dar vom sti cand vom realiza asta in sfarsit. Poate ne-am saturat de acel sentiment intunecat de a fi in cele din urma singuri, in timp ce trecem prin viata. Vrem sa impartasim nu doar sarcinile, ci si placerile noastre:, forta si frumusetea noastra. Ne dorim ca impactul puternic al experientei noastre de viata sa impresioneze pe cineva. Vrem sa transmitem acest sentiment unei alte persoane.

Oamenii sunt fiinte sociale. Poate tocmai de aceea cautam intimitatea cu ceilalti. Este intimitatea motivul pentru care ne casatorim sau suntem intr-o relatie cu o alta persoana? Incercand sa gasim intimitate, cautam pur si simplu din nou sentimentul de legatura pe care l-am simtit fata de un parinte in perioada frageda? Intimitatea poate fi un motiv pentru care formam grupuri sociale si poate explica de ce cautam implinirea spirituala in viata noastra religioasa.

Multi oameni din societatea contemporana se simt singuri. Pentru toate beneficiile pe care le obtinem din a trai intr-o lume extrem de moderna, este inca dificil sa descoperim modalitati de a forma relatii intime. De fapt, societatea noastra pare sa ne fragmenteze conexiunile sociale si sa ne indeparteze de alti oameni. De exemplu, tehnologia ne conecteaza instantaneu la altii, dar, in realitate, mesajele noastre sunt de obicei doar sclipiri de idei. Scrise scurt, citite si sterse instantaneu, deseori nu reusesc sa ne indeplineasca dorinta de a avea o relatie mai completa. In societatea noastra moderna, ne lipsesc modalitati de a vedea, auzi sau atinge alte persoane - asa cum oamenii obisnuiau sa faca in trecut. Lumea noastra moderna ne-a adus o abundenta de stres in vietile noastre personale. Stresul si intimitatea nu prea sunt compatibile.

Pentru a avea o legatura intima cu o alta persoana, este necesar sa aveti in dormitor cel putin o jucarie sexuala sau lenjerie intima sexy, in acest fel va puteti apropia mai mult de partener si puteti scapa de bariera rusinii sau fricii, asa ca asigura-te ca ai asa ceva in dormitor (vezi magazin caoduri sexy). Nu ne putem astepta sa fim intimi cu partenerul atunci cand nu avem nicio treaba cu propriile noastre experiente interne. Trebuie sa exploram si sa devenim familiarizati cu propriile ganduri si sentimente personale inainte de a le putea impartasi cu altcineva. Experientele noastre intime pot implica vietile noastre emotionale, cognitive, sociale, fizice, sexuale si spirituale. Doua persoane, dupa ce s-a facut acest lucru, pot fi capabile sa impartaseasca o relatie intima pe oricare dintre aceste niveluri. Adevarata intimitate este una dintre expresiile finale ale experientei umane. Acesta este motivul pentru care ne straduim atat de mult sa o gasim.

Intra in legatura cu propriile tale experiente private. In lumea noastra stresata, acest lucru este adesea greu de facut, deoarece atentia noastra este indreptata spre exterior in mare parte a timpului. Va ajuta sa nu fiti distrasi si sa petreceti timp in reflectie si introspectie, observandu-va gandurile si sentimentele. Creierul are centre de placere; inchide ochii si imagineaza-ti ca experimenteaza placere. Familiarizati-va cu acele parti ale voastre puternice, intregi si integrate. Invata sa te simti confortabil cu partea din tine care simte calmitatea, increderea si pacea. Unora le place sa petreaca cateva minute in fiecare seara inainte de culcare reflectand asupra evenimentelor din zi. Altii prefera sa pastreze zilnic un jurnal al gandurilor si sentimentelor. Pana nu va cunoasteti propriile sentimente, este dificil sa le impartasiti cu altcineva.

O relatie intima sanatoasa este cea in care ambii parteneri se cunosc si sunt capabili sa continue impreuna cu un sentiment de egalitate. Anumite relatii nu sunt menite sa fie reciproce (relatia terapeut / client, de exemplu, implica adesea un nivel ridicat de comunicare profund personala, dar aceasta este in primul rand din partea clientului). Poate cele mai intense si mai durabile niveluri de intimitate sunt atinse atunci cand ambii parteneri sunt capabili sa se imparta in mod egal intre ei. In calitate de ascultator, trebuie sa fii capabil sa onorezi si sa respecti deschiderea, vulnerabilitatea si curajul celui care comunica ideile si emotiile personale. Hotararile, criticile si sfaturile apreciate nu au loc in comunicarea intima. Scopul este de a aprecia si recunoaste validitatea sentimentelor cele mai profunde ale altei persoane. Daca sunteti constienti de propriile ganduri si sentimente, atunci puteti avea capacitatea de a aprecia experiente similare din partea celeilalte persoane.