Ce efecte secundare are botoxul

In ciuda faptului ca a folosit mai mult de 20 de ani in medicina estetica si aparitia numeroaselor tehnici de intinerire inovatoare, botoxul este in continuare tratamentul preferat pentru majoritatea pacientilor. Care sunt posibilele efecte secundare ale tratamentului cu botox sau toxina botulinica?

Tratamentul estetic cu Botox este unul dintre cele mai solicitate in clinicile din lume. Botoxul sau toxina botulinica, ne ajuta sa eliminam temporar ridurile de expresie de pe  piele:

este o toxina care, odata injectata, impiedica contractarea muschilor, adica ii paralizeaza. In acest fel, nu se mai formeaza ridurile. Efectul sau este temporar si dureaza aproximativ patru sau sase luni, in functie de fiecare pacient.

Daca ati luat in considerare efectuarea unui tratament de intinerire cu botox, cu siguranta exista multe indoieli care va urmaresc. Pot sa-l folosesc oriunde pe corp? Este dureros? Cel mai important lucru inainte de a decide, este ca intotdeauna sa consultati un medic estetic sau dermatolog specializat: medicul va evalua personal cazul dvs. si va va recomanda tratamentul care se potriveste cel mai bine necesitatilor si caracteristicilor dumneavoastra.

 Ce efecte secundare are botoxul

Efectele botoxului, asa cum am spus, dureaza intre patru si sase luni, iar dupa aceea (cu aprobarea medicului nostru) va fi necesar sa se repete tratamentul.

Trebuie sa tinem seama de posibilele efecte secundare care pot provoca un tratament cu botox, de aceea, este atat de important sa ne punem in mainile medicilor specializati in efectuarea acestui tip de tratament. Unul dintre efectele secundare care pot fi evitate, este o posibila reactie alergica la toxina botulinica, ce se manifesta in umflarea fetei si a gatului, dificultati de respiratie, urticarie ...

Cele mai multe dintre reactiile adverse raspund la o aplicare gresita a toxinei botulinice: un medic specialist ne poate salva de multe probleme care pot aparea dintr-o aplicare gresita.

Probleme frecvente sunt de obicei incapacitatea de a inchide complet ochiul, lacrimare constanta sau, dimpotriva, sindromul ochiului uscat si chiar deteriorarea corneei sau slabirea muschilor faciali.

Botoxul nu este utilizat numai in scopuri estetice, ci este folosit si in scopuri medicale. Una dintre aplicatiile sale este data in cazul in care pacientul sufera de migrene, ca un tratament pentru a preveni episoadele de migrena.

De asemenea, puteti aplica botox-ul in zona gatului si umerilor. Aceasta este o zona delicata deoarece, daca este aplicata incorect, efectele secundare pot afecta capacitatea noastra de a inghiti si pot crea dureri musculare si slabiciune in zona de aplicare a toxinei botulinice