Cat dureaza o alaptare?

Existo o singura regula:Nu exista durata prestabilita,nici durata minima sau maxima.

Fiecare bebelus suge in ritmul propriu, unii rapid, iar aitii nu se grabesc deloc.Lasati-va,deci, copilul sa suga potrivit dorintei si nevoilor lui.

Trebuie sa stiti ca laptele de mama se modifica,treptat,in timpul alaptarii,iar pe masura trecerii lunilor se modifica in functie de dezvoltarea si de nevoile bebelusului.

Cum se desfasoara alaptarea la san?

La fiecare masa dati copilului sa suga de la ambii sani,pentru a stimula Inctatia.

In schimb, oveti grija sa incepeti intotdeauna cu sanul de la care a supt ultimul In alaptarea precedenta (ca sa va amintiti, puteti purta ceasul la mana de pe aceeasi parte cu sanul cu care veti incepe alaptarea viitoare).

Instalati-va comod pe un scaun sau fotoliu, si linistiti-va.Bebelusul trebuie sa fie bine imobilizat, semi-intins pe o perna sau pe bratul dumneavoastra, avand tot corpul indreptat spre dumneavoastra,iar gura lui sa fie la inaltimea mamelonului (ca sa nu fie nevoit sa-si suceasca gatul).

Puteti, de asemenea,sa va intindeti pe o parte,si sa tineti bebelusul de-ci lungul dumneavoastra.

Bebelusul trebuie sa ia tot mamelonul in gura, adica sfarcul si o buna parte din areola (partea de culoare inchisa a sonului, din jurul sfarcului).Veti simti foarte bine atunci cand nu il ia corect!La inceputul suptului,in prima secunda, veti simti o mica intepatura care se va atenua cu timpul.

Pentru a termina alaptarea, introduceti usor degetul intre falcile bebelusului si deschideti-i gurita cu delicatete.Lasati sa vi se usuce mamelonul fara a-I curata (laptele indeplineste functia de medicament antiseptic).De asemenea, nu este necesar sa stergeti sanii inaintea alaptarii, toaleta dumneavoastra cotidiana este pe deplin suficienta.