Alaptarea materna

Alaptarea materna Alaptarea materna

Numai dumneavoastra puteti lua decizia de a va alapto copilul la san, avand in vedere ca oceasta nu este o obligatie, ci un privilegiu.

Trebuie sa stiti, totusi, ca hranirea bebelusului la san constituie cea mai buna alimentatie pentru ei, cea mai sanatoasa si cea mai consistenta.

Masa este intotdeauna la indemana, sterila si la o temperatura adecvata.

Laptele matern contine toti anticorpii, acizii grasi nesaturati, sarurile minerale, proteinele si vitaminele necesare pentru ca bebelusul sa fie sanatos.

In plus, laptele matern se modifica treptat, pe masura evolutiei nevoilor sugarului.

Formidabil, nu-i asa?

Un alt punct in favoarea alaptarii materne este ca aceasta ne ajuta sa slabim (din punct de vedere fizic) mult mai repede.

Proaspata mamica isi regaseste silueta mult mai rapid.

Pe de alta parte, mesele, in cazul alaptarii la san, dureaza mai mult si mamca nu poate fi inlocuita de nimeni, numai daca foloseste o pompita de muls.

Este necesar ca mamica sa aiba o alimentatie sanatoasa si consistenta, si o igiena corespunzatoare.

Alaptarea la san este o adevarata fericire atat pentru bebelus, cat si pentru mamica lui.

 

Ce interval de timp trebuie sa existe intre doua alaptari succesive la san ale bebelusului?

 

Cea mai buna tehnica pentru alaptarea bebelusului dumneavoastra este de a-I hrani atunci cand vrea el. Cu alte cuvinte, aloptati-va bebelusul in functie de cum o cere ritmul lui propriu.

Nu exista nici interval minim, nici interval maxim intre doua mese succesive (contrar a ceea ce se spune deseori).Atentie, totusi, sa nu confundati toăte lacrimile lui cu tipete de foame. Poate plange pentru ca doreste sa fie mangoiat si olintat, pentru ca este obosit sau pentru ca are funduletul murdar, etc...

Treptat, cu trecerea saptamanilor, si apoi a lunilor, bebelusul dumneavoastra isi va gasi ritmul propriu, ca de altfel si corpu! dumneavoastra. Sanii vi se vor umple de lapte la orele de masa ale copilului dumneavoastra.