Este sigur să dormi cu bebelușul Tău?

Este sigur să dormi cu bebelușul Tău? Este sigur să dormi cu bebelușul Tău?

Toți părinții noi știu că nu există nimic altceva ca să-ți ai copilul aproape în timp ce dormi. Cu toate acestea, există multe întrebări legate de siguranța dormitului împreună cu un copil care nu are încă un an. Într-adevăr, totul depinde doar de cum arată co-dormitul pentru tine.

În Statele Unite, aproximativ 3400 de copii mor neașteptat și brusc în timp ce dorm, potrivit CDC. Există unele riscuri asociate cu unele forme de dormit în comun, deci este crucial să știm care sunt riscurile și cum să minimizăm cel mai bine aceste riscuri dacă decideți să dormiți împreună cu copilul dumneavoastră.

Pentru mulți părinți că dormitul în comun înseamnă împărțirea unui pat cu bebelușul lor, Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă această practică dacă bebelușul are sub un an. Acest lucru crește șansele de sufocare, strangulare și SIDS la copiii care nu au încă un an. Potrivit CDC, 28% din totalul deceselor neașteptate subite ale copiilor (SUIDS) în 2019 au fost rezultatul sufocării în pat.

Într-un interviu cu  TODAY Parents , Michael Goodstein, MD, medic neonatologie la WellSpan Health din York, Pennsylvania și director al programului York County Cribs for Kids, a spus: Este posibil să nu putem preveni toate decesele SIDS, dar putem reduce la minimum riscurile. ”

Deși este foarte tentant să faci un pui de somn în timp ce bebelușul doarme pe piept, acest lucru poate fi, de asemenea, destul de riscant. Dormitul pe un fotoliu reclinabil, fotoliu sau canapea cu un copil crește șansele de SIDS cu 70%, potrivit Goldstein. Un adult ar putea sufoca sau zdrobi copilul în mod accidental sau copilul ar putea fi încastrat între perne până la la asfixiere.

O altă definiție a dormitului împreună cu bebelușii este partajarea camerei. AAP recomandă împărtășirea unei camere cu bebelușul dvs. în primele șase luni până în anul de viață al copilului. Bebelușul trebuie pus într-un pătuț certificat sau într-un coș de pat certificat în dormitor. Trebuie folosită o cearșaf montat și nu trebuie adăugate pături, perne, animale de pluș și bare de protecție pentru pătuț. Această practică de co-dormit, atunci când este urmată în mod corespunzător, ajută la reducerea riscului de SIDS cu 50%, precum și la evitarea sufocării sau a prinderii unui copil care doarme într-un pat pentru adulți.

Consultantul pentru somnul pentru bebeluși pentru 4moms și fondatorul Dream Baby Sleep le-a spus  părinților de azi : „Vrem bebeluși aproape de noi, astfel încât să putem auzi dacă intră în necazuri sau se răstoarnă din greșeală sau intră de partea lor și au probleme”. Acest lucru face mult mai ușor pentru părinți monitorizarea și confortul bebelușului. Împărtășirea unei camere face, de asemenea, alăptarea mult mai convenabilă și mai practică. Alăptarea poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de SIDS, conform unor studii.

Multe mame epuizate își alăptează bebelușii în pat, dar conform AAP, este de fapt mai bine să alăptați în pat pe o canapea, deoarece este de fapt mult mai sigur în cazul în care mama obosită adoarme accidental.

Pentru a ajuta la reducerea riscului de sufocare și supraîncălzire, mamele care alăptează pot crea o zonă sigură pentru bebeluși. Pentru a face acest lucru, toate păturile, pernele, cuverturile, pernele care alăptează și șezlongurile trebuie îndepărtate complet din zona în care va fi bebelușul. De asemenea, este esențial să alegeți un coș, un teren de joacă sau un pătuț care a fost certificat de Comisia pentru siguranța produselor de consum (CPSC).