Petrece timp cu bebelușul tău citindu-i povești

Copilul încă nenăscut aude sunete chiar din burta mamei. Specialiștii spun că mama îi poate citi bebelușului când se află în burtică. Totuși probabil ar fi ciudat  să faci asta așa că poți începe să citești copilului din primele zile de viață. Acesta se va liniști auzim vocea mamei dar și în timp ce crește, creierul lui va avea o dezvoltare mult mai bună iar copilul va învăța mult mai repede să vorbească, să se comporte și cel mai probabil, atunci când o să crească, o să îi pleacă și îi să citească ceea ce îi aduce o mulțime de beneficii ca adult.

Când sa citești copilului?

Chiar dacă bebelușii la 4 luni nu înțeleg ce înseamnă imaginile dintre o carte ei vor privi cu interes imaginile colorate din cărticelele adecvate acestei vârste. Citește în fiecare seară înainte de culcare astfel îi creezi o rutină și știi că în fiecare seară o să adoarmă la ora prestabilită. Cu siguranță te vei simți mai odihnită știind că nu petreci toată noaptea încercând să îl liniștești. Copiii care trec de  șase luni încep deja să înțeleagă cuvintele deși nu le pot pronunța cititul dezvoltă inteligența iar cărțile cu imagini și forme o să i separă interesante. Alege cărțile de pânză sau cu pagini groase pe care copilul să le poată apuca. Cu cât îi citești copilului tău mai mult când este mic cu atât va învăța mai repede să citească și singur și v-a avea  un limbaj mai dezvoltat.

Iată care sunt avantajele de care se v-a bucura copilul tău mai târziu dacă îi citești Când este încă mic

1. Cititul îl v-a ajuta să aibă un vocabular mai dezvoltat, atunci când o să crească dar și să vorbească mult mai repede și mai corect decât alți copii.

2. Citindu-i copilului tău îl ajuți să își eu dezvoltă imaginația. Atunci când îi citești o poveste despre zâne ele încearcă să își imagineze cum ar arăta acele locuri din basm. Când o să crească, probabil că o să aibă înclinații spre artă sau o să prefere lucrurile logice.

3. Cititul întărește relația dintre tine și bebeluș. Chiar dacă în timpul zilei eşti mai mult ocupată seara când îi vei citi, el va se v-a bucura enorm de timpul petrecut împreună cu tine. Vocea ta îl va face să se relaxeze și să adoarmă mai liniștit știind că ești lângă el. Citește ai până când chiar el va insista să o facă singur, apoi spune lui să citească ție din când în când sau să îți povestească ceva din ceea ce a citit.

Creează o legătură frumoasă între tine și copilul tău petrecand timp prețios împreună cu el citind câte o povestioara în fiecare seară chiar și în primele luni de viață.