Cat de mult castiga un influencer in urma colaborarilor

Cu siguranta te-ai simtit absolut fascinat(a) atunci cand ai vazut de fiecare data persoane in Social Media promovand diferite produse si te-ai intrebat mai mult ca sigur pana unde poate ajunge castigul unui influencer.

Influencerii pot avea numeroase colaborari cu diferite branduri, dar adesea lucrurile nu sunt intocmai asa cum considera cei care sunt simpli spectatori. Inainte de a initia o serie de colaborari, acesti influenceri trebuie sa investeasca din bugetul propriu sume nu intocmai mici pentru “lansarea” lor si pentru crearea continutului, dar si ulterior, pentru a se mentine.

Dupa foarte multa munca, uneori chiar si ani, acesti oameni pot ajunge sa aiba diferite sponsorizari fie in produse, fie in bani. Putini stiu insa ca numeroase colaborari se desfasoara chiar legal, in prezenta unor contracte de lucru, iar foarte multi influenceri platesc si acele taxe necesare in urma unor colaborari sau acestea sunt acoperite de firmele partenere.

De altfel, afla ca marea majoritate a influencerilor nu primesc recompensatii financiare, acestea fiind foarte rare si aplicandu-se doar persoanelor cu o comunitate si cu o activitate foarte vasta pe conturile acestora.

Cei care fac bani cu adevarat pot obtine in urma unei colaborari de la cateva sute de euro, pana la cateva mii, in functie de tara si de colaborarea propriu-zisa. Insa, in general e gresit sa consideri ca oricine poate fi influencer si te imbogatesti de pe urma acestei experiente.