Cat de importanta este baia pentru relaxare si destindere

Cat de importanta este baia pentru relaxare si destindere Cat de importanta este baia pentru relaxare si destindere

Baia trebuie sa fie un moment de relaxare si destindere. Stati in apa la temperatura dorita si indepartati orice ganduri. De asemenea, pregatiti acest moment ca sa va bucurati de el.

Inainte de toate, abordati baia ca japonezii: in nici un caz nu veti intra in apa limpede ca sa va spalati. Trebuie sa faceti mai intai un dus si apoi sa intrati in baie.

Veti avea nevoie pentru baie de:

  • Ulei
  • Saruri sau gel
  • Ulei de migdale dulci sau ulei de baie pentru coate si genunchi
  • Comprese pentru ochi (de ce nu, o masca de frumusete)
  • Un suport pentru cap.

Dati drumul la apa supraveghind temperatura. Pentru picioare grele, apa trebuie sa aiba in jur de 35°C si baia trebuie sa se termine cu jeturi alternative de apa calda (33°C) si rece (14°C). Pentru o baie anti­oboseala, apa va avea 38°C. Muschii se relaxeaza sub actiunea caldurii si inainte sa iesiti din apa, trebuie sa aiba 36°C. Baia la aceasta temperatura nu va moleseste si veti fi proaspata pentru toata seara.

Varsati produsul in apa si amestecati. Daca ati prevazut o manichiura sau pedichiura dupa baie, piliti unghiile acum. Puneti muzica si cuplati robotul. Cand veti fi gata, aplicati ulei de amande dulci sau ulei de baie pe coate si genunchi si intrati usor in apa parfumata.

Intindeti-va, aplicati compresele pe ochi (de exemplu: doi saculeti de tei sau musetel) si visati. Relaxati-va: baia este pentru asta! 20-25 minute este un timp suficient. Puteti sa va aplicati si o masca de frumusete: vaporii baii vor accentua efectele si relaxarea va ajuta pielea sa se destinda.

La iesirea din apa, infasurati-va intr-un prosop sau un halat si frecati usor pentru a va usca. Lasati pielea si inima sa-si revina.

Aplicati lapte de corp si pudra de talc. Sunteti stralucitoare!Profitati

pentru a va face pedichiura: pielea, inmuiata dupa baie, se va desprinde mult mai usor.

Dupa dus si dupa baie

Acum sunteti curata din cap pana in picioare. Pielea a fost debarasata de impuritati si de praful acumulat in timpul zilei. Treceti acum la ingrijirea propriu-zisa.

Aplicati un lapte corporal (sau crema, daca ii preferati consistenta) si incepeti sa o intindeti pe corp masand usor. Masajele se fac intotdeauna urcand catre inima. Incepeti de la glezna si urcati cu miscari circulare mici pana la pulpa, genunchi, coapse si fese. Dupa aceea incheietura mainii, bratele si umerii. Aplicati crema pe abdomen si masati intotdeauna urcand catre inima. Daca aveti putina celulita, profitati de aceste masaje pentru a modela pielea. Este singurul mod pentru a se atenua acest mic defect.