Cat de importanta este culoarea lentilelor la ochelari de soare?

Culoarea lentilelor

  • Nuantele portocalii si galbene, care ofera un contrast mai mare si o adancime mai mare a campului, sunt ideale, de exemplu, pentru a conduce dupa-amiaza si pe timp de ceata, sau pentru sportul cu miscari rapide, cum ar fi tenisul.
  • Nuantele maro, care permit o vizionare confortabila fara o mare modificare a culorilor, sunt ideale pentru sporturile in aer liber si sunt indicate in special pentru persoanele care au fost operate in chirurgia refractiva sau afectate de cataracta.
  • Nuantele verzi, cele care distorsioneaza culorile naturale, sunt recomandate pentru sporturile de apa si sporturile de iarna.
  • Nuantele gri, cu fidelitate cromatica mai mare (cu greu modifica perceptia de culoare), sunt ideale pentru medii cu iluminare neregulata sau pentru condus.

Tipul de filtre

Filtrele variaza de la 0 (mai putin luminozitate) la 4 (luminozitate mai mare). Cei de la numarul 0 sunt ochelarii cu lentile transparente care, in general, sunt utilizati pentru condus. Cei de la numarul 1 sunt pentru spatii cu lumina slaba; cei de la 2 si 3 sunt cei mai obisnuiti si se recomanda pentru sport sau pentru a merge la plaja; si, in cele din urma, cei de la 4 sunt cei mai intunecati si, prin urmare, cei mai buni pentru mediile cu soare extrem.

Data expirarii

Desi lentilele nu expira ca atare, pot pierde unele dintre proprietatile lor in timp, mai ales daca nu sunt stocate si protejate corespunzator. Priviti cu atentie proprietatile modelului pe care il alegeti si asigurati-va ca acesta este in stare perfecta.

Pentru multi, ochelarii sunt astazi un element esential pentru a completa aspectul. Amintiti-va ca nu este doar o chestiune de moda, sanatatea vizuala este in joc. Prin urmare, atunci cand intentionati sa cumparati ochelari de soare, mergeti la un centru autorizat unde gasiti ochelari aprobati si lasati optometristul sa va sfatuiasca cu privire la ce lentile se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra.