Cat de important este sa stim sa asezam corect un suport hartie igienica?

Cat de important este sa stim sa asezam corect un suport hartie igienica? Cat de important este sa stim sa asezam corect un suport hartie igienica?

Desi pare a fi greu de crezut sau chiar amuzant sa se abordeze un subiect precum modul in care trebuie sa fie asezata hartia igienica.

Si, mai mult ca sigur nu te-ai gandit ca exista o modalitate corecta sau gresita in care poti sa asezi hartia igienica in suport. Aceasta este cea mai naturala activitate si vine de la sine, asadar, cu siguranta nu ai dat o importanta prea mare pan acum. Totusi, si pentru aceasta activitate exista o intreaga teorie, mai ales ca suportul pentru hartia igienica este unul dintre cele mai comune accesorii baie.

Iar pentru a putea sa vorbim despre aceasta teorie este important sa privim putin si asupra trecutului si sa vedem cum a luat nastere acest produs atat de indispensabil.

Cateva aspecte din istoria celui mai comun obiect de igiena si a primului suport hartie igienica

O data cu evolutia umanitatii hartia igienica a devenit una dintre modalitatile de asigurare a igienei. Daca acum nu putem sa ne imaginam viata fara hartie igienica sau un suport hartie igienica in care sa o tinem. Conform istoriei acestui obiect de igiena, prima versiune a aparut in anul 1857 si este o inventie americana. Nu era produsa din hartie asa cum suntem obisnuiti astazi ci din ingrediente vegetale imbibate cu extract de aloe vera.

Produsul nu s-a gasit decat pana in anii ’20 deoarece nu a avut un succes prea mare in randul oamenilor care nu intelegeau de ce ar plati pentru hartie daca tot aveau la indemana alte modalitati prin care sa isi asigure igiena. In plus, le era rusine sa ceara hartie igienica la magazine sau farmacii. Dar, o data cu trecerea timpului, produsul a suferit modificari si a capatat acel cilindru pe care este infasurata hartia igienica, la inceput nu era gaurita dar ulterior a capatat si aceasta transformare. Interiorul gol al sulului a nascut ideea de suport hartie igienica iar astfel, utilizarea produsului a devenit mult mai facila.

Nu se stie cu exactitate cat de subtire era hartia igienica dar cert este ca in anii ’40 a aparut hartia igienica cu doua straturi. De abia prin anii ’70 a inceput sa se popularizeze la nivel mondial iar americanii sunt cei mai mari consumatori de hartie igienica.

Cum se aseaza corect hartia intr-un suport hartie igienica?

In zilele noastre, in orice baie exista un suport hartie igienica. Cel mai indicat mod prin care este cel mai bine ca hartia sa fie asezata este pe deasupra. Astfel, aceasta nu ia contact cu bacteriile de pe faianta si este asigurata o igiena corespunzatoare. Alte persoane prefera ca hartia igienica sa fie asezata in suport pe dedesubt. Cel mai plauzibil motiv este acela de a descuraja copii si animalele de companie sa se joace cu hartia igienica.

Mai exista acea categorie de persoane care prefera sa aseze hartia pe orice alt loc in lipsa unui suport hartie igienica. Mai ales daca exista niste nise construite sau polite montate in zona toaletei, atunci, in acest caz unele persoane prefera aceasta solutie in loc sa investeasca intr-un suport hartie igienica.

Oricare dintre modalitatile de mai sus este acceptata atata timp cat hartia isi mentine igiena si ramane sigura de folosit. Depinde de stilul tau de viata dar si de obisnuinta pe care o ai. Asadar, indiferent daca preferi un suport hartie igienica sau nu, important este sa iti asiguri o igiena corespunzatoare si sa te inconjori de accesorii pentru baie de calitate.