Care este cea mai buna perna si cum sa o alegem?

Cel mai bun mod de a face fata zilei este sa va odihniti bine. Nu exista o stare de sanatate buna fara o noapte linistita si, pentru asta, este esential sa creati cele mai bune conditii de a dormi.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca tipul de perna care functioneaza bine pentru toata lumea este ceva foarte personal. Exista, de asemenea, perne terapeutice, fabricate pentru a ajuta la problemele lombare sau cervicale, precum si optiuni pentru diferite momente ale zilei (pentru a citi sau a viziona, de exemplu, televizorul) sau pentru o anumita etapa, cum ar fi o sarcina.

Care este cea mai buna perna si cum sa o alegem?

Care este cea mai buna perna

Una dintre cele mai frecvente intrebari ale traumatologilor este daca durerea gatului sau a spatelui se poate datora unei perne necorespunzatoare. Iar raspunsul, in general, este ca „da”: petrecem o medie de 8 ore si trebuie sa fie un aliat excelent al somnului odihnitor. O perna buna poate preveni sau ameliora durerea gatului si a spatelui si merita sa investim in ea.

Cum alegem o perna

Primul lucru pe care ar trebui sa-l stim este ca obiectivul pernei este sa mentina coloana vertebrala dreapta, umpland curbura gatului si permitand, astfel, relaxarea sa. Lucrul fundamental este ca perna te face sa te simti confortabil. Indiferent ce sfat primiti: idealul este cel care va este confortabil.

Cateva sfaturi care va pot ajuta sa identificati care este cea mai buna perna

  • In primul rand, perna ar trebui sa pastreze coloana vertebrala intr-o aliniere naturala, ca atunci cand suntem in picioare.
  • Perna trebuie sa se adapteze mai multor pozitii de dormit si ar trebui sa continue sa elibereze punctele de presiune dincolo de modul in care dormiti. In acest sens, textura pernei este esentiala.
  • Daca inaltimea este prea mare, atunci cand dormiti pe partea sau cu fata in jos, veti creste tensiunea musculara in zona din spate a gatului si a umerilor. In plus, poate impiedica respiratia, provocand sforaitul.
  • Daca perna este foarte joasa, tensiunea musculara poate aparea la gat.
  • Pe baza masuratorilor corpului nostru, perna trebuie sa mentina o inaltime de 10 pana la 15 cm, astfel incat sa sustina in mod adecvat capul si gatul.