Cum sa alegem perna perfecta

Deoarece petrecem mult timp dormind (aproximativ o treime din viata noastra), este necesar ca atat salteaua cat si perna, foile si paturile sa fie adaptate nevoilor noastre. Din acest motiv, in urmatorul articol veti afla cum sa alegeti perna perfecta pentru a va odihni in mod corespunzator.

Cum sa alegem perna perfecta

Tipuri de perne

Exista diferite tipuri de perne, care au forme diferite sau au modele cu obiective specifice.

Perna traditionala: este perna obisnuita, alungita si ingusta. Este recomandata pentru orice postura.

Perna fluture: ingusta in zona centrala si se extinde la margini. Este indicata persoanelor cu afectiuni ale zonei cervicale si dorsale.

Perna viscoelastica: aceste perne sunt realizate din spuma vascoelastica. Una dintre cele mai bune proprietati este capacitatea de a raspandi greutatea. Astfel, presiunile sunt evitate, asigurand un suport ideal pentru intregul corp. In cazul pernei cervicale viscoelastice, capul si gatul sunt perfect aliniate cu coloana vertebrala.

Perna anatomica: ele sunt perne terapeutice, care, in general, sunt concepute pentru a imbunatati o anumita situatie fizica. Este, de asemenea, cunoscuta ca o perna ergonomica care se potriveste cu formele corpului.

Perna inteligenta: daca va intrebati ce este o perna inteligenta, nu va imaginati ceva foarte tehnologic, ci ceva inovator in domeniu. Acestea sunt perne care promit sa imbunatateasca considerabil calitatea somnului prin masurarea diferitilor parametri asociati odihnei. O perna inteligenta indeplineste aceeasi functie ca o perna traditionala, insa include o piesa care permite gestionarea unor caracteristici legate de modelul special de dormit al fiecarui utilizator.

Din ce material ar trebui sa fie confectionata o perna

Unele perne sunt prea moi si nu sunt capabile sa suporte greutatea umerilor si a capului. Altele, cu toate acestea, sunt atat de ferme, incat gatul si capul sunt fortate sa se indrepte in pozitii incomode si nefolositoare. Perna ideala ar trebui sa fie moale si confortabila, dar cu punctul de fermitate potrivit, ceva care are mult de-a face cu materialele din care este facuta.

In general, cele mai multe perne sunt construite din aceste materiale: spuma de latex, puf, bumbac sau visco-elastic.

  • Pernele din fibre sintetice sau din puf sunt flexibile, deci sunt recomandate celor care dorm pe burta.
  • Pentru persoanele care se misca mult in somn, se recomanda perne de latex si viscoelastice, deoarece au un sistem de memorie si se adapteaza la persoana care le utilizeaza.
  • Pentru cei care au probleme cervicale sau lombare, este bine sa consultati optiunile din materiale “inteligente”, care se adapteaza pozitiei si corpului pentru a oferi puncte de relaxare si de odihna.

Umplere: daca sunteti alergic, este important sa verificati daca materialul din care este construit nu afecteaza sanatatea dumneavoastra. Astazi exista diferite umpluturi pe care le puteti incerca.