Cum sa alegi o perna ieftina si buna

Pana recent, perna a fost considerata ca o completare a odihnei. In zilele noastre, datorita schimbarii mentalitatii, s-a dovedit a fi un element indispensabil, ca si salteaua, pentru a va bucura de o odihna sanatoasa.

Dar care este tipul de perna care se potriveste nevoilor noastre? In primul rand, inainte de a vorbi despre material, este necesar sa mentionam forma si dimensiunea pernei noastre.

A dormi fara o perna inseamna a lasa colul uterin si capul fara sprijin. Prin urmare, zona este supusa unei hiperextensii care va fi transformata intr-o pozitie fortata pentru intreaga coloana vertebrala, cu consecinta durerii.

In acelasi mod, o perna prea groasa pentru constitutia noastra, inclina capul inainte, provocand un exces de presiune asupra cervicalilor nostri.

O perna potrivita nevoilor noastre este una care ne ofera sprijinul adecvat, eliminand tensiunea cervicala si favorizand relaxarea si restul coloanei vertebrale.

Pernele din puf de gasca sunt disponibile in forme conventionale si forme ergonomice. Acestea sunt proiectate pentru a optimiza sprijinul zonei si pentru a promova relaxarea coloanei vertebrale.

In ceea ce priveste umplutura pernei, este vorba despre gustul utilizatorului. Exista perne cu spuma cu memorie, perne de latex, perne din puf de gasca, perne lana/bumbac, exista o mare varietate.

Perne din poliester: Problema o reprezinta curatarea. Daca este de proasta calitate, se va deteriora. De aceea trebuie sa alegeti o calitate excelenta. Materialul sau este umplutura de poliester, o fibra goala. Acestea sunt cele mai ieftine perne si, in general, o alegere buna pentru casele de vacanta. Tind sa fie foarte ferme, deci, daca nu sunteti multumit, puteti sa sa indepartati o parte din umplutura. Ele sunt potrivite pentru a dormi pe o parte sau pe spate.

Perne din Latex: Adaptabile la forma si greutatea capului. Este un material natural care respira foarte bine si se adapteaza usor formei gatului. Este, de asemenea, antialergenic.

Perne din spuma poliuretanica: Spuma poliuretanica contine un amestec de polioli sintetici si naturali (Aloe-Vera). Sunt din familia viscoelastica, dar cu propriile caracteristici. Sunt foarte proaspete si respirabile.

Perne din puf de gasca: Aceasta umplere naturala are ca rezultat un suport redus, astfel incat acestea pot fi foarte potrivite pentru cei care dorm pe burta. Sunt de o calitate mai buna decat cele anterioare si rezista mai mult timp. Urmati instructiunile producatorului privind curatarea, deoarece acestea nu ar trebui spalate.