Cat de des trebuie sa facem sex pentru a intarzia imbatranirea? Ce spun studiile

Cat de des trebuie sa facem sex pentru a intarzia imbatranirea? Ce spun studiile Cat de des trebuie sa facem sex pentru a intarzia imbatranirea? Ce spun studiile

Cine a spus ca sexul iti ofera doar placere? Conform stiintei, sexul are multe beneficii incredibile si putine cunoscute, cum ar fi posibilitatea intarzierii imbatranirii, ceva ce puteti obtine daca faceti dragoste cel putin o data pe saptamana …

Mai mult sex, mai multi ani de viata

Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco au studiat viata sexuala a 129 de mame timp de o saptamana. Participantii au oferit un raport zilnic cu privire la satisfactia generala pe care o aveau in relatia lor, precum si la situatii de conflict cu partenerii lor.

Cand cercetatorii au comparat rapoartele femeilor cu probele de sange, au gasit un tipar fascinant. Mamele care au avut relatii sexuale cu partenerii, cel putin o data in aceasta saptamana, aveau telomerii semnificativ mai lungi (partea din celula responsabila de imbatranire), spre deosebire de cele care nu au facut sex.

Cat de des trebuie sa facem sex pentru a intarzia imbatranirea? Ce spun studiile

Ce legatura au telomerii cu o viata mai lunga?

De-a lungul timpului, telomerii gasiti in celule se descompun in urma imbatranirii, alimentatiei necorespunzatoare si consumului ridicat de alcool, potrivit cercetatorilor. Dar aceste studii arata ca sexul obisnuit poate sa le repare si sa le prelungeasca, pastrand celulele sanatoase si tinere.

Acesta este un studiu care merita mai multa cercetare si bineinteles ca exista multe alte modalitati sustinute de stiinta care ajuta la prelungirea vietii. Dar, daca luati in considerare ce se intampla cu corpul dvs. atunci cand nu mai faceti sex, aceasta cercetare ar putea fi inceputul unei descoperiri importante. Pe scurt … fie pentru placere, fie pentru ca vrei sa-ti prelungesti viata, sexul aduce numai beneficii.

Un alt studiu realizat de Scoala de Medicina de la Yale recomanda, de asemenea, sexul de dimineata deoarece protejeaza femeile impotriva endometriozei.