Care sunt primele simptome ale sarcinii?

 • Luni, 13 Februarie 2023
 • Familie/Copii
 • Publicat de
Sarcina Sarcina

Sarcina este un moment important din viața oricărei femei și poate fi o perioadă plină de emoție și încântare, dar și de îngrijorare și neliniște. Una dintre primele întrebări pe care o femeie o poate avea atunci când încearcă să conceapă este legată de primele semne și simptome ale sarcinii.

Este important să știți care sunt acestea pentru a putea determina cât mai curând posibil dacă sunteți sau nu însărcinată și pentru a începe să vă pregătiți pentru această etapă importantă din viața dvs. Afla data probabila a nastereii bebelusului cu calculator sarcina.

Simptomele precoce ale sarcinii

Cu toate că fiecare sarcină este unică, există câteva simptome comune care pot indica faptul că sunteți însărcinată. Acestea pot include:

 • Modificări ale ciclului menstrual
 • Dureri de spate și de burtă
 • Oboseală și slăbiciune
 • Nausee și vomă
 • Senzație de rău și greață
 • Creșterea senzației de sete și a nevoii de a urina frecvent
 • Schimbări ale apetitului și ale preferințelor alimentare
 • Senzație de încărcare a sânului

Acestea sunt doar câteva dintre simptomele care pot indica faptul că sunteți însărcinată, iar lista poate varia de la o femeie la alta. De asemenea, aceste simptome pot fi similare cu simptomele premenstruale, deci este important să vă adresați medicului pentru a obține un diagnostic precis.

Testele de sarcină

Dacă suspectați că sunteți însărcinată, cel mai bine este să faceți un test de sarcină pentru a vă confirma sau infirma suspiciunile. Testele de sarcină sunt disponibile fie la farmacie, fie la cabinetul medicului și pot fi efectuate acasă sau la cabinet.

Modificari hormonale

In primele saptamani de sarcina, organismul incepe sa produca hormoni noi, care pot cauza anumite modificari in organism. Aceste modificari hormonale pot fi unul dintre primele semne ale sarcinii. Unul dintre acesti hormoni este hormonul hCG (gonadotropina corionica umana), care se gaseste in sange si in urina. Nivelul acestui hormon creste rapid in primele saptamani de sarcina si poate fi detectat prin testul de sarcina.

Modificari ale sanilor

Modificarile hormonale din primele saptamani de sarcina pot avea un impact asupra sanilor. Sunteti probabil sa simtiti o sensibilitate sau umflare a sanilor, precum si o schimbare a culorii areolelor. De asemenea, sunteti posibil sa simtiti o durere sau discomfort in zona sanilor.

Greata si varsaturile

Greata si varsaturile sunt alte simptome comune ale sarcinii, care pot aparea in primele saptamani. Desi acestea sunt mai frecvente dimineata, pot aparea in orice moment al zilei. Aceste simptome pot fi cauzate de modificarile hormonale din organism, precum si de alte factori, cum ar fi stresul sau mirosurile puternice.

Oboseala

Oboseala poate fi un alt semn al sarcinii, in special in primele saptamani. Corpul poate fi obosit din cauza modificarilor hormonale si a adaptarii la noul stil de viata. Este important sa va odihniti suficient si sa incercati sa aveti un program regulat de somn, pentru a va ajuta sa va recuperati energia.