Care sunt primele simptome ale sarcinii

Primele semne ale sarcinii Primele semne ale sarcinii

A deveni mamă este o experiență incredibil de interesantă. Dar cele nouă luni care o precedă pot fi pline de întrebări, mai ales dacă nu sunteți sigură dacă sunteți sau nu însărcinată.

Pentru a vă ajuta să ușurați acest proces, am subliniat primele semne și simptome comune ale sarcinii. 

Simptome mai putin cunoscute ale sarcinii sunt: durereile de cap, spate, diareea in sarcina, candidoza, starile de oboseala. Mai multe articole despre pregatirea pentru nastere, simptome sarcina si alegerea numelui potrivit, gasiti pe calculator-sarcina.ro

Lipsa menstruației Cel mai cunoscut simptom al sarcinii este lipsa menstruației. Cu toate acestea, femeile care folosesc metode contraceptive hormonale pot, de asemenea, să rateze perioadele în mod regulat și nu ar trebui să se bazeze doar pe acest semn. Dacă menstruația a întârziat sau a sărit timp de două sau mai multe luni, este probabil să fiți însărcinată.

Sânii sensibili Un alt simptom comun al sarcinii timpurii este sensibilitatea la nivelul sânilor. Acest disconfort este cauzat de modificările nivelului de hormoni din timpul sarcinii, care pot face ca țesutul mamar să devină sensibil și dureros la atingere. Femeile pot observa, de asemenea, că sfârcurile lor devin mai închise la culoare din cauza creșterii fluxului sanguin în zonă.

Greață și vărsături Greața de dimineață afectează aproximativ 75 la sută dintre femeile însărcinate și începe, de obicei, în timpul primului trimestru. Femeile pot avea grețuri și vărsături încă de la 1-2 săptămâni după concepție, din cauza creșterii nivelului de progesteron din organismul lor. Aceasta poate fi adesea însoțită de oboseală, amețeli, pofte alimentare, balonare și dureri de cap.

Oboseală Oboseala este un alt simptom comun al sarcinii timpurii, apărând de obicei la 2-3 săptămâni după concepție, din cauza schimbărilor hormonale din organism care provoacă oboseală extremă. Este important ca viitoarele mămici să se odihnească suficient în această perioadă; dacă este necesar, încercați să trageți un pui de somn în timpul zilei sau să vă culcați mai devreme decât de obicei noaptea, astfel încât să nu vă simțiți epuizată pe parcursul activităților zilnice!

Concluzie: Sarcina este o călătorie interesantă, dar poate aduce adesea cu ea incertitudine și confuzie, deoarece corpul tău trece prin multe schimbări.Știind ce semne și simptome indică o posibilă sarcină te va ajuta să rămâi informată cu privire la sănătatea ta pe tot parcursul procesului!Dacă bănuiți că ați putea fi însărcinată, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră care vă va putea sfătui cu privire la alte opțiuni de testare, cum ar fi o ecografie sau un test de sânge pentru confirmare! Mult noroc!