Cand apar primele simptome de sarcina

  • Vineri, 27 Ianuarie 2023
  • Familie/Copii
  • Publicat de
Cand apar primele simptome de sarcina Cand apar primele simptome de sarcina

Sunteți însărcinată? Cunoașterea primelor simptome de sarcină vă poate ajuta să determinați dacă sunteți însărcinată.

Cand apar primele simptome de sarcina?

În timp ce majoritatea femeilor așteaptă până la o menstruație ratată pentru a face un test de sarcină, unele semne și simptome pot începe să apară încă de la câteva săptămâni de sarcină. Haideți să aruncăm o privire la ceea ce ar trebui să aveți în vedere. 

Greața și răul de dimineață 

Unul dintre primele semne pe care multe femei le experimentează la începutul sarcinii este greața și grețurile de dimineață.

Această senzație poate începe încă de la două săptămâni după concepție, deși este mai frecventă în jurul a șase sau șapte săptămâni de sarcină.

Pentru unele femei, acest simptom continuă pe toată durata sarcinii, în timp ce altele găsesc ușurare când intră în al doilea trimestru.

Pentru a face față greaței și grețurilor matinale, încercați să mâncați mese mici pe parcursul zilei, să beți multe lichide și să evitați factorii declanșatori, cum ar fi mirosurile puternice. 

Sânii sensibili 

Un alt semn comun la începutul sarcinii este sensibilitatea sânilor sau a mameloanelor. De asemenea, este posibil să vă confruntați cu umflarea sau mărirea sânilor din cauza creșterii hormonilor în această perioadă. De asemenea, sânii se pot simți mai grei decât de obicei și pot fi sensibili la atingere. Această senzație dispare, de obicei, în jurul săptămânii 12-14 de sarcină, dar poate reveni în etapele ulterioare, pe măsură ce bebelușul continuă să crească.            

Oboseală 

Vă simțiți brusc epuizată? Oboseala este un alt simptom comun care apare la începutul sarcinii din cauza nivelului crescut de progesteron din corpul tău.

Este important să vă odihniți ori de câte ori este posibil și să faceți pauze în timpul zilei, dacă este necesar, astfel încât organismul dumneavoastră să aibă timp să se reîncarce pentru creșterea viitoare. Consumul de gustări sănătoase pe parcursul zilei poate ajuta, de asemenea, la menținerea la distanță a oboselii prin furnizarea de energie fără a fi nevoie să mănânci mese mari deodată.                         

Concluzie: 

Primele simptome ale sarcinii variază de la femeie la femeie, dar există mai multe semne comune care indică faptul că ai putea fi însărcinată, inclusiv greață/mahmureală de dimineață, sâni sensibili și oboseală.

Dacă vă confruntați cu unul sau mai multe dintre aceste simptome, atunci ar putea fi o idee bună să faceți un test de sarcină acasă sau să vă vizitați medicul pentru teste suplimentare și confirmare.

Cu cât știi mai devreme despre faptul că ești însărcinată, cu atât vei fi mai bine pregătită pentru toate etapele!