Care sunt simptomele mai putin cunoscute ale sarcinii?

  • Miercuri, 8 Februarie 2023
  • Familie/Copii
  • Publicat de
Care sunt simptomele mai putin cunoscute ale sarcinii? Care sunt simptomele mai putin cunoscute ale sarcinii?

Sarcina poate fi o perioadă de entuziasm și bucurie, dar este important să ne amintim că mamele însărcinate sunt, de asemenea, expuse riscului de a avea multe probleme de sănătate fizică și mentală. Un domeniu adesea trecut cu vederea este cel al simptomelor mai puțin cunoscute asociate cu sarcina.

În timp ce majoritatea viitoarelor mămici știu despre grețurile de dimineață și călătoriile frecvente la baie, există și alte semne incomode, dar normale, pe care le puteți experimenta în timpul călătoriei dvs. prin maternitate.

De la modificări ale apetitului până la bătăi rapide ale inimii, această postare pe blog va prezenta unele dintre aceste simptome neobișnuite - oferindu-vă o perspectivă asupra a ceea ce vă puteți aștepta pe măsură ce bebelușul dumneavoastră crește! Afla cum puteti lua paracetamol in sarcina pentru durerile care nu se opesc.

Simptomele mai puțin cunoscute ale sarcinii pot varia foarte mult de la o persoană la alta și în funcție de stadiul sarcinii. În general, acestea includ greața, oboseala, simțul sporit al mirosului și al gustului, constipația, arsurile la stomac, indigestia, urinarea frecventă și multe altele.

Pe lângă aceste simptome comune, există și altele mai subtile, care pot fi mai greu de detectat, dar care au totuși un impact propriu asupra sănătății fizice și emoționale a mamei.

Un simptom mai puțin cunoscut al sarcinii este sensibilitatea crescută la sunete. Organismul produce un hormon numit progesteron care a fost legat de o creștere a sensibilității auditive și de potențialul de a dezvolta tinitus (țiuit în urechi).

Se crede că sensibilitatea auditivă crescută a unei femei însărcinate poate fi modul în care corpul ei își protejează copilul nenăscut de zgomote puternice sau ascuțite care ar putea deveni potențial periculoase.

Un alt simptom mai puțin cunoscut al sarcinii este balonarea. Acest simptom este adesea atribuit fluctuațiilor hormonale din timpul sarcinii, precum și producției crescute de gaze cauzate de anumite alimente, cum ar fi lactatele și anumite legume precum broccoli sau varza.

Acest lucru poate provoca senzații inconfortabile, cum ar fi crampele abdominale sau dificultatea de a găsi haine care să se potrivească confortabil. În plus, femeile însărcinate pot experimenta, de asemenea, umflarea articulațiilor după mese din cauza retenției de lichide și a greutății suplimentare pe articulații din cauza purtării unui copil în creștere.

În cele din urmă, un alt simptom comun, dar despre care nu se vorbește de obicei, este uscăciunea vaginală, care poate duce la iritații în timpul actului sexual, precum și la disconfort la urinare sau chiar la mersul pe distanțe prea lungi.

Modificările hormonale aduse de sarcină pot provoca o scădere a nivelului de umiditate atât în vagin, cât și în uretră, ceea ce duce la această senzație de uscăciune care ar putea dura pe tot parcursul unei sarcini dacă nu este gestionată corespunzător cu tratamente hidratante regulate, cum sunt cele care se găsesc în multe produse de vânzare fără prescripție medicală.