Care sunt ingredientele iritante din cosmetice

 

Daca ai devenit din ce in ce mai interesata de continutul produselor cosmetice sau daca ti se pare un subiect extrem de interesant, trebuie sa stii ca aceste informatii sunt extrem de utile si importante pentru oricine.

Inca de la aparitia lor pe piata, s-a demonstrat ca unele produse cosmetice contin una sau mai multe substante ce se pot incadra cu usurinta in categoria iritantilor.

Exista persoane care pot reactiona extrem de urat la o parte din aceste ingrediente, si exista persoane care le vor considera benefice pentru tenul si pielea lor. De alta parte, multe dintre aceste ingrediente pot produce adevarate dezechilibre si pot duce la imbatranirea prematura a tenului.

 

1. Parabenii

Foarte multe produse cosmetice au la baza o serie de parabeni si conservanti de origine chimica, care se pot incadra cu succes in categoria iritantilor.

Insa, cu toate acestea, ar trebui sa stii ca o serie de astfel de substante au rolul de stabiliza formula produselor cosmetice si de a le pastra termenul de valabilitate real pentru o perioada mai indelungata. In plus, nu toti parabenii pot fi nocivi, mai ales daca nu ai un ten problematic.

 

2. Parfumul

Parfumul reprezinta un alt ingredient ce poate fi iritant pentru piele, intalnit in majoritatea produselor cosmetice.

Majoritatea persoanelor sunt extrem de incantate sa puna pe piele o solutie cu o anumita concentratie de parfum sau alcool, insa trebuie sa stii ca, pentru tenul sensibil, acesta poate fi un factor extrem de iritant. Exista produse chimice pe baza de parfum natural (datorat extractelor din plante si/sau uleiurilor esentiale din compozitie), cat si parfum sintetic adaugat. Trebuie sa stii ca cu cat parfumul se afla spre finalul listei de ingrediente, cu atat sunt diminuate sansele ca acesta sa fie mai nocive si sa-ti afecteze pielea.

 

3. Uleiurile esentiale

Pentru unii sunt o adevarata oaza de sanatate, pentru altii insa, pot fi un adevarat dezastru. Uleiurile extrase din fructe si plante pot fi mult prea concentrate pentru piele, de aceea e recomandat sa faci si un test inainte de a incepe sa utilizezi astfel de produse cosmetice sau sa le eviti in cazul in care ai tenul sensibil.