Țigara vape de unică folosință VS. țigara clasică: diferențe și asemănări

Țigara vape de unică folosință VS. țigara clasică: diferențe și asemănări Țigara vape de unică folosință VS. țigara clasică: diferențe și asemănări

Vape-urile au apărut pentru prima dată ca o alternativă la fumatul clasic, din dorința de a o oferi fumătorilor o opțiune mai puțin dăunătoare pentru sănătate prin intermediul cărora să se poată bucura în continuare de obicei. Astăzi există o reală controversă cu privire la cât de nocive sunt țigările electronice și prin ce se diferențiază de echivalentul lor convențional.

Dacă îți dorești să descoperi pe cont propriu care sunt diferențele între cele două variante, cumpără  tigari de unica folosinta de la Voore și vezi cum te simți după câteva săptămâni în care înlocuiești fumatul cu vapatul!

Ingredientele folosite

Compoziția celor două opțiuni diferă major, de la starea în care ingredientele sunt oferite spre consum, până la formulă și concentrație. O singură țigară obișnuită conține sute de substanțe chimice nocive, în timp ce lichidul pentru vape este formulat în mare măsură pe bază de propilen glicol și glicerină, substanțe de origine vegetală. De asemenea, vape-urile îți permit să controlezi cantitatea de nicotină pe care o consumi și chiar să o reduci treptat, până în punctul în care nu mai adaugi deloc, pentru a crește șansele să înfrângi dependența.

Modalitatea de generare a aburului

Când fumezi, prin ardere se schimbă compoziția chimică a ingredientelor din țigară, făcându-le exponențial mai periculoase decât în starea lor inițială, de unde vine și pericolul major la care se expun fumătorii. Când vapezi, lichidul folosit este doar încălzit, ceea ce înseamnă că structura moleculară a ingredientelor se modifică mai puțin, în timp ce gazul degajat este mult mai ușor, se dispersează rapid și nu pune la fel de multă presiune asupra sistemului respirator. 

Aspect

Dispozitivele vape de unică folosință au fost proiectate să semene cât mai mult cu țigara clasică pentru a le oferi fumătorilor senzații cât mai similare la utilizare, în așa fel încât tranziția să fie mai ușoară. Sunt subțiri, compacte și ușor de folosit, cu un design modern, care poate fi personalizat după preferințe de culoare și alte detalii ce țin de aspect. În plus, țigările de unică folosință nu își pun amprenta în mod negativ asupra imaginii tale, dat fiind faptul că mirosul vaporilor nu se impregnează în haine și piele, aroma degajată este una plăcută și aburii nu creează disconfort persoanelor din jur, așa cum se întâmplă în cazul fumului de țigară.

Experiență

Diferențele între practica de a fuma și cea de a vapa sunt foarte subtile, ambele oferindu-ți prilejul să iei o pauză de la tot ce te înconjoară și să te bucuri de un moment de relaxare, de un ritual personalizat care face parte din rutina ta zilnică. Întreg procesul este foarte asemănător în așa fel încât să poți crea aceleași asocieri cu dispozitivul vape care te țin conectat de fumat, ca practică față de care ai creat un atașament puternic la care este foarte greu să renunți brusc. 

Costuri

Și sub aspect financiar vapatul se dovedește a fi o opțiune mult mai avantajoasă dat fiind faptul că un singur dispozitiv este echivalentul a aproximativ două pachete de țigări, în timp ce prețul se ridică la nivelul unuia singur. Asta înseamnă că pe termen lung vei reuși să faci economii consistente fără să fie nevoie să reduci frecvența cu care vapezi. Te bucuri în continuare de obiceiul care te ajută să te relaxezi și să te deconectezi la aceeași intensitate, în timp ce cheltui mult mai puțini bani.

 

Din momentul în care începi să vapezi în detrimentul fumatului vei observa schimbări în viața ta pe toate planurile, de la sănătate, la aspect fizic și chiar buget!