7 mituri despre frumusete pe care trebuie sa le uiti

7 mituri despre frumusete pe care trebuie sa le uiti 7 mituri despre frumusete pe care trebuie sa le uiti

De la obsesia de a arata bine pana la leacurile babesti ale bunicii, toata lumea cunoaste mituri vechi despre frumusete, la care pur si simplu nu vrea sa renunte.

Cu toate acestea, ceea ce probabil nu se stie - unele dintre cele mai vechi si cunoscute mituri nu reflecta intotdeauna adevarul. Site-ul Intre Fete iti prezinta7 mituri despre frumusete si motivele pentru care sunt ,,arestate’’, fiindca nu s-au dovedit a fi tocmai adevarate.

1. Uleiurile faciale nu sunt bun epentru ten: Fals! Uleiurile au concentratii ridicate de vitamine, antioxidanti si acizi grasi Omega-3 si s-au dovedit a fi calmante; in plus, transforma instantaneu pielea si au beneficii anti-imbatranire.

 2. Cremele anti-imbatraniretrebuiesa fie scumpe: Un alt mit despre frumusete este ca trebuie sa cumparam creme anti-imbatranire scumpe. Acest lucru nu este intotdeauna adevarat – iti poti cumpara o crema cu retinol  de la farmacie, ieftina si foarte eficienta.

3. Spalarea zilnica aparului: Daca iti speli parul zilnic, va deveni prea uscat. Pentru majoritatea oamenilor, spalarea parului zi de zi este cel mai bun mod de a se mentine sanatosi. Parul trebuie spalat la 2-3 zile – altfel, uleiurile si particulele microscopice de la nivelul scalpului pot migra pana la piele si va aparea acneea, in urma infundarii porilor.

4. Pasta de dinti intr-adevar usuca cosurile? Pasta de dinti contine bicarbonat de sodiu si alte substante chimice care usuca cosurile, dar nu este modul corect de a scapa de pete. De fapt, pasta de dinti usuca pielea, o inroseste si o exfoliaza. Foloseste pasta doar pentru dinti si ia-ti o crema pentru cosuri care contine acid salicilic si oxid de zinc – aceasta reduce inflamatia s iomoara bacteriile. De asemenea, poate fi utilizata ca un anticearcan inainte de aplicarea machiajului.

5. Ingredientele naturale sunt mai bune: Orice prejudecata despre faptul ca ingredientele naturale sunt mai bune pentru piele nu este adevarata. Nu exista niciun temeis au o explicatie stiintifica in legatura cu acest lucru. Doar pentru ca un ingredient creste din pamant sau se gaseste in natura, nu devine in mod automat bun pentru piele.

6. Petele de varsta apar doar la batranete: Petele de varsta nu sunt cauzate de inaintarea in varsta, ci de expunerea la soare. Cel mai bun mod de a le preveni este sa te protejezi de soare.

7. Nu este necesar sa folosesti o crema de protectie solara daca nu stai afara: Oamenii cred ca, daca au o expunere minima la soare, nu trebuie sa foloseasca o crema de protectie solara. Acesta este un mit. Razele soarelui actioneaza de-a lungul zilei, chiar si in timpul iernii, nu doar pe plaja – ele patrund prin ferestre si haine.