Lucruri pe care trebuie să le evitați în timpul unei conversații despre o mărire de salariu

Nu există niciodată o modalitate ușoară de a cere o mărire de salariu. Întrebări precum „ar trebui să vorbesc despre asta?” sau „va fi un lucru bun acum?” s-ar putea să-ți continue mintea. Lăsând aceste întrebări deoparte, trebuie să știi că solicitarea corectă a unei mariri de salariu te poate conduce la remunerația visată în cel mai scurt timp.

Adesea, după ce au depus mult efort și sunt fideli locurilor de muncă, angajații își fac griji dacă ar trebui sau nu să-și ceară superiorilor o creștere a salariului.

Nu se pot abține să nu se gândească că chiar și o mică greșeală i-ar putea costa poziția actuală. Dar dacă ai ști greșelile dinainte și nu le-ai făcut niciodată?

Ei bine, iată câteva sfaturi aprobate de experți despre ce NU trebuie să spuneți în timpul unei conversații de ridicare. 

Nu subliniați niciodată mandatul dvs

A spune ceva de genul: „Lucrez atâția ani, deci am dreptul la o excursie” este cea mai mare greșeală pe care o poate face cineva. Trebuie să înțelegi că eforturile și realizările tale sunt cele care îți definesc salariul și nu timpul petrecut în companie. Un angajat de doi ani poate câștiga mai mult decât cineva care lucrează timp de cinci ani, în funcție de calitatea muncii pe care o prestează.

Lily Valentin, șefa de operațiuni pentru Adzuna, spune că a întreba de ce ești neglijat în timpul drumețiilor este mai bine decât jocul de durată. Dacă știi unde îți lipsește, te poți îmbunătăți, dar dacă găsești un loc în cărțile proaste ale seniorului tău, nu vei putea supraviețui în organizație

Încearcă să nu devii prea personal

Este posibil să fii prieten cu managerul tău sau cu alt superior. Ei ar putea fi conștienți de viața personală și de alte interese decât munca. Dar asta nu înseamnă că le poți cere o mărire de salariu care să citeze cerințele tale personale.

De exemplu, dacă aveți o agitație secundară, nu puteți spune lucruri precum „ afacerea mea are nevoie de bani, motiv pentru care cer o mărire de salariu”. Asta te pune într-o lumină proastă și arată, de asemenea, un dezechilibru între viața personală și cea profesională. Încercați să vă păstrați realizările ori de câte ori vorbiți despre o creștere a plăților.

Nu pune întrebarea la momentul nepotrivit

Ai putea crede că timpul nu are nimic de-a face cu această întrebare, dar nu este adevărat. Dacă seniorul tău este ocupat cu un proiect viitor sau este ocupat cu altceva, ar trebui să ții întrebarea oprită pentru ceva timp.

Ashley Stahl, expert în carieră, spune că apariția întrebării la momentul nepotrivit poate duce la o conversație neplăcută, sau chiar mai rău, a fi jenat în fața altor angajați. De asemenea, întrebându-l într-un timp obișnuit, s-ar putea să nu obțină atenția pe care o cere problema. Așa că încercați să găsiți un moment potrivit pentru a vorbi despre asta.

Nu da niciodată un ultimatum

Acesta este un sfat important. Este posibil să fi solicitat o mărire de salariu de puțin timp, iar managerul tău să ignore întrebarea sau să nu-ți ofere un răspuns clar. Din acest motiv, s-ar putea să te simți îndemnat să le dai un ultimatum, cu ceva de genul „Dacă nu mi se oferă o excursie, voi renunța”. Credeți-ne, oricât de satisfăcător ar suna, nu vă va ajuta la nimic. Mai degrabă, poate întoarce situația împotriva ta. Puteți primi chiar și o scrisoare de concediere directă de la companie. Încercați să vă urmăriți tonul și să fiți întotdeauna politicos atunci când discutați despre o mărire de salariu. 

Sper că acest lucru vă ajută

Indiferent de dimensiunea companiei pentru care lucrezi sau de cât de experimentați sunt ceilalți colegi de echipă, dacă lucrezi cu sinceritate și oferi tot ce ai mai bun în mod constant, nimic nu te poate împiedica să obții salariul pe care îl meriti. Dar, desigur, trebuie să știi să fii rezonabil și să ceri asta la momentul potrivit și în modul potrivit.