Lucruri pe care nu le-ati stiut despre branza

  • Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
  • Diverse

Știm că brânza este mâncarea ta preferată. Și ale noastre. Dar cât de multe știi cu adevărat despre brânză? Iată câteva fapte bizare despre crearea acestui tratament vesel cu lactate care ar putea foarte bine să te surprindă...

Nu-ți face griji pentru coșmaruri. Un studiu de la British Cheese Board a constatat că consumul de brânză imediat înainte de a merge la culcare crește șansa de a avea un somn profund și confortabil. Acestea fiind spuse, orice studiu de la British Cheese Board pare că ar putea fi puțin părtinitor pentru început.

Nicio brânză nu este portocalie în mod natural. Brânza care conține altceva decât o nuanță galben pal sau alb a fost colorată artificial. Această practică datează din secolul al XVII-lea, când producătorii de brânză colorau brânza slabă, inferioară cu șofran, pentru a o face să pară mai impresionantă.

Găurile din brânza elvețiană sunt reglementate cu atenție. Găurile nu au voie să fie mai mari de 3/8 de inch, deoarece acest lucru compromite integritatea brânzei. Totuși,nu trebuie să-și facă griji, deoarece această problemă se rezolvă de la sine...

Găurile din brânza elvețiană au devenit din ce în ce mai mici în ultimii ani. Experții nu sunt de acord cu explicația găurilor în brânză, mulți considerând că este rezultatul bacteriilor care formează brânza, în timp ce alții cred că este rezultatul prafului sau impurităților din ingrediente. Oricum, condițiile de producție mai curate și mai igienizate au dus la o brânză mai puțin găunoasă.