Iesiti in timpul carantinei? Avem cateva sfaturi!

Iesiti in timpul carantinei? Avem cateva sfaturi! Iesiti in timpul carantinei? Avem cateva sfaturi!

Pielea dvs se schimbă drastic în perioada de carantină? Există un raționament natural în spatele acestui lucru. Când viața s-a schimbat drastic la mijlocul lunii martie și viața noastră de zi cu zi s-a schimbat într-o clipă, ceva s-a schimbat și cu pielea noastră. Nivelurile de stres ale tuturor au crescut, deoarece acest lucru a fost ceva pe care mulți nu l-au experimentat și nici nu l-au visat. A trăi în cea mai mare parte în interior înseamnă a avea un impact asupra pielii tuturor. Unii în bine și alții în rău. Unii oameni raportează că pielea lor izbucnește și reacționează îngrozitor la noul mod de viață, în timp ce alții raportează cea mai bună piele pe care au avut-o vreodată. Stresul joacă un rol major în reacția pielii, deoarece stresul determină creșterea nivelului de cortizol, ceea ce duce la o supraproducție de sebum, care este ulei. Acest ulei și inflamația crescută cauzează de obicei pete și apariția acneei. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să vă reglați din nou pielea.

Schimbați-vă dieta

Gustările nesănătoase, dulciurile și mâncarea confortabilă au devenit oarecum un loc de refugiu în aceste vremuri incerte. Există o legătură directă între ceea ce puneți în stomac și ceea ce se întâmplă pe pielea dumneavoastră. Mâncarea nu numai că ne dă viață și ne susține nevoile de nutrienți,ci și ucide bacteriile. Astfel, dacă mănânci nesănătos și mediul tău intestinal este instabil și plin de toxine, acestea sunt eliberate în organism, rezultând deseori cosuri și alte simptome proaste.

Maskne

Maskne este cel mai nou termen care se referă la „masca acneea”. Acest termen găzduiește efectele și rezultatele modului în care măștile îți afectează pielea, nu măștile de față de frumusețe, ci măștile pe care le purtăm cu toții pentru a ne proteja de a întâlni germeni sau boli în acest moment. Aceste măști, atunci când sunt purtate pentru perioade lungi de timp, pot provoca acnee mecanică - o formă de acnee care provine din căldură, transpirație și frecare. Măștile materiale conțin alte tipuri de substanțe care înfundă porii, prin urmare, este important să vă spălați masca și fața în mod regulat pentru a vă asigura că din ambele părți sunteți cât mai curat posibil atunci când vine vorba de reclame iritante care schimbă rutina normală a pielii.

Reparați-vă obiceiul de dormit

Mulți indivizi și-au schimbat obiceiurile de dormit, ceva despre faptul că suntem mai mult acasă, ceea ce ne face să dorim să rămânem treji cat mai târziu, dar totuși să ne trezim devreme și să mergem sau, în unele cazuri, să dormim ziua. Dacă dormi mai puțin, pielea ta are încă o dată o eliberare suplimentară de sebum, deoarece somnul reduce nivelul de cortizol, nivelul hormonilor de stres, care la rândul său reglează multe funcții corporale. Încercarea de a pune în aplicare o rutină, una care vă asigură că obțineți suficiente ore în fiecare zi, vă va ajuta cu adevărat pielea și nu numai, ci și starea mentală și starea corporală în general. Este important să nu vă alegeți și să vă atingeți pielea prea mult, mai mult timp acasă înseamnă mai mult timp pentru analiză - acest lucru nu va ajuta la nimic.