Când este cel mai bun moment pentru a vizita Sri Lanka

  • Sâmbătă, 8 Februarie 2020
  • Turism
Când este cel mai bun moment pentru a vizita Sri Lanka Când este cel mai bun moment pentru a vizita Sri Lanka

Vremea din Sri Lanka este dictată de două anotimpuri cheie ale musonilor și, deoarece alternează, insula poate fi privită ca o destinație de vacanță pe tot parcursul anului.

Cuibărit în vârful sudic al Indiei, între Golful Bengalului și Marea Laccadive, este insula tropicală Sri Lanka. Este cea de-a 25-a insulă ca mărime din lume și vine cu o coastă cu palmieri, cât SE poate vedea cu ochiul liber. În combinație cu temperaturi care se ridică în jurul valorii de 27 ° C (80 ° F) pe tot parcursul anului, datorită apropierii sale de Ecuator, Sri Lanka are multe de oferit atunci când nu plouă

Căci atunci când Golful Arugum al coastei de est este prea periculos pentru a naviga pe coasta de vest a mării de pe Kalpitiya, cu prevalența sa de balene albastre, nu este cu greu o alternativă ponositoare.Pe scurt, există întotdeauna undeva uscat pe tot parcursul anului, dar plănuiește-ți călătoria în jurul acestor luni pentru a evita zilele de plajă.

Pe scurt, cel mai bun moment pentru a vizita coastele vestice și de sud și țara dealurilor este din decembrie până în martie, în timp ce vremea cea mai bună pe coasta de est este din aprilie / mai până în septembrie.

Octombrie-Martie - cel mai bine să vizitați coasta de vest și sud

Include: Chilaw în vest, Galle în sud și capitala Colombo în sud-vest

Deși temperaturile sunt destul de constante pe tot parcursul anului 27 ° -29 ° C, această regiune experimentează sezonul Yala Monsoon din aprilie până în septembrie. În această perioadă, cele mai umede luni sunt aprilie, mai și iunie. Majoritatea hotelurilor de plajă se află în această regiune.

Dacă doriți să petreceți timp pe plajă, ajungeți în lunile cuprinse între octombrie și martie, care promit vremea cea mai bună - deși nu poate fi exclusă o ploaie.

Dacă vă place să faceți o baie în mare, atunci planificați-vă vacanța în perioada ianuarie-martie, când marea este calmă. Un alt avantaj este că, în aceste luni, este foarte probabil să observați si baleen.

Participanții ar trebui să ajungă acolo în aprilie pentru festivalul „Anul Nou” Sinhala & Tamil Nadu. Acest lucru marchează sfârșitul sezonului de recoltare din Sri-Lanka pentru oamenii sinhalezi. Festivalul durează de obicei în jur de o săptămână și găzduiește o serie de evenimente sociale și gastronomice.

Iulie marchează începutul festivalurilor tradiționale Esala, cu prima desfășurare în Kataragma. Festivalurile marchează comemorarea primelor învățături date de Buddha

Ca alternativă, August găzduiește al doilea din festivalurile Esala, de data aceasta, însă, are loc în regiunea Kandy. Acest festival durează în mod specific.Asigurați-vă că încercați delicatese locale oferite, inclusiv Okra și floare de banană.

Martie - cel mai bun moment pentru a vizita Dealurile Centrale

Include: Kandy, Nuwara Eliya și Grădinile Botanice Peradeniya

Central Hills este o zonă muntoasă situată în partea de sud-central a Sri Lanka. Zona deluroasă în formă triunghiulară atinge înălțimi de peste 300 m și acoperă aproximativ 20% din suprafața totală a insulei. Din cauza locației și a înălțimii sale, Dealurile Centrale tind să fie răcoroase pe tot parcursul anului și, într-adevăr, mult mai reci decât zonele de coastă cu o medie de aproximativ 15 ° C. Din ianuarie până în martie tind să fie timpul cel mai însorit și cel mai uscat. Cele mai umede luni tind să fie octombrie și noiembrie.

Vizele din Sri Lanka sunt împărțite în trei categorii: vize pentru călătorii de afaceri, vize pentru turism și vize pentru tranzit. 

Dacă călătorești într-o călătorie de afaceri scurtă sau în vacanță (mai puțin de 30 de zile), poți solicita o viză electronică ETA / Sri-Lanka, care îți va fi trimisă automat prin e-mail după ce ai completat formularul de cerere și ai făcut plata . 

Călătorii din toată lumea pot solicita viza pentru Sri Lanka de pe e-visa.co.uk . Pentru călătorii europeni durează doar cinci minute pentru a aplica și costă 14,95 GBP de persoană. e-Visa utilizează formulare inteligente de aplicație care urmărește automat greșelile făcute frecvent (cum ar fi completarea unui număr de pașaport greșit) și oferă un serviciu pentru clienți 24 de ore. Dacă viza dvs. este respinsă din orice motiv, costul de achiziție complet este rambursat.