5 motive pentru a vizita Sinaia

  • Joi, 17 Septembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
5 motive pentru a vizita Sinaia 5 motive pentru a vizita Sinaia

Sinaia este un orasel minunat la sud de Brasov si chiar la est de Muntii Bucegi. Nu este un loc unde ai petrece zile lungi de vizitare a obiectivelor turistice, dar cu siguranta este unul care merita un loc pe itinerariul tau romanesc. Am petrecut o zi de neuitat plimbandu-ne prin Sinaia si este un fel de sat de munte frumos si romantic in care ne putem imagina traind. (Bine, stiu, ne dorim destul de des sa ne mutam in locuri de care ne indragostim in calatorii.)

Conform calculator distante rutiere se afla la 115 kilometri de Bucuresti, iar timpul de parcurgere intr-o zi cu trafic normal este de 2 ore.

De asemenea, daca sunteti un excursionist pasionat, puteti petrece mai mult timp explorand nenumaratele trasee ale Muntilor Bucegi din apropiere. Dar sa vedem ce merita Sinaia pentru o oprire:

Castelele Peles si Pelisor

Regele Carol I al Romaniei a construit Castelul Peles, casa sa de vara, langa acest orasel. si Castelul Peles in sine este un motiv suficient pentru o vizita, este unul dintre cele mai bune castele europene pe care le-am vazut (si ne plac foarte mult castelele si le-am vazut pe cele fabuloase - cum ar fi in Franta sau in Cehia) si cu siguranta preferatul nostru din calatoria noastra transilvana . Iar Castelul Pelisor, sora sa mai mica, se afla la doar cativa pasi de acolo.

Am scris deja un ghid de ce ar trebui sa vizitati castelele Peles si Pelisor cu cateva sfaturi utile pentru a va face vizita mai usoara si mai placuta.

Manastirea Sinaia

De fapt, acest mic oras a fost numit dupa Manastirea Sinaia care si-a luat numele dupa Muntele Biblic Sinai. Locuite de calugari crestini ortodocsi, cele doua curti ale manastirii pot fi vizitate. in centrul fiecarei exista o mica biserica in stil bizantin - numita Biserica Veche si Marea Biserica. Le-am gasit dragute si ne-au placut si picturile colorate.

Exista o mica taxa de intrare pentru vizitarea Manastirii Sinaia.

Cazinoul Sinaia

La o scurta plimbare de manastire se afla un parc minunat numit Dimitrie Ghica, cu cladiri frumoase si o fantana. Una dintre acele cladiri frumoase este Cazinoul Sinaia. De asemenea, a fost construit de regele Carol I al Romaniei si a fost principala atractie din Sinaia, cu aproximativ 800 de vizitatori zilnici in acea perioada. Apoi a fost inchisa dupa preluarea comunista din anii 1940. Astazi este un centru international de conferinte.

Nu am intrat inauntru, dar cladirea in sine cu un mic patrat, o fantana si flori in fata ei merita o scurta oprire in timp ce ne plimbam prin Sinaia.

Hotel Palace

Un alt punct culminant al parcului Dimitrie Ghica este cladirea Hotelului Palace. Acest hotel de 4 stele a fost construit in 1911 si ofera 150 de studiouri si apartamente elegante.

Privelisti ale Muntilor Bucegi

Varfurile Muntilor Bucegi din apropiere se inalta deasupra orasului, oferind un fundal romantic castelelor si cladirilor sale elegante. si daca va place sa faceti drumetii, inseamna oportunitati infinite.

O telecabina in Busteni (la aproximativ 10 minute cu masina de Sinaia) te duce pana sus pentru a avea niste vederi uimitoare. Exista, de asemenea, o scurta, usoara si fabuloasa drumetie la cascada Urlatoarea de la statia telecabinei.