Botez de poveste datorita ursitoarelor din legenda

Botezul copilului este un evenimet important care necesita o mulțime de pregatiri și programări. Aceasta zi este speciala, copilul tău urmeaza sa fie crestinat. Pe lângă toate pregătirile pe care le faci pentru aceasta zi: meniu, locație, decorațiuni, mai trebuie sa treci pe lista de prioritate și ursitoarele. Acestea au rol de a prezice în mod simbolic destinul copilului, mai mult decât atât ai parte de divertisment la botez și o metoda de ai face pe cei mici sa fie liniștiți pentru un timp fiind fermecați de prezenta zânelor la botez.

Potrivit legendei pe care o avem din strămoși, ursitoarele sunt surorile ielelor, acestea vin la poarta casei unde doarme mama și copilul în a treia noapte de la nașterea copilului pentru ai prezice celui mic destinul. În aceasta noapte nașa trebuie sa pregătească o masa cu ciocolata, bomboane și dulciuri menite sa le îndulcească pe zâne pentru a prezice doar lucruri frumoase și de bine. Legenda este același, însă venirea ursitoarelor nu se mai sărbătorește în a treia noapte ci în noaptea de botez. În fiecare parte a tarii tradiția este ținută diferit și masa ursitoarelor este umpluta cu altfel de bunătăți.

Iată trei motive sa aduci ursitoarele la botezul copilului

1.       Divertisment. Dacă nu știi ce ai putea face pentru ca evenimentul sa nu devina plictisitor, pe lângă muzica poți chema și ursitoarele, acestea vor avea un moment de spectacol de aproape 25 de minute. Ele apar îmbrăcate în rochii colorate de zâne și îi prezic prin versuri destinul copilului. Momentul este magic și cu siguranță o sa fie apreciat atat de cei mari și mai ales de cei mici.

2.       Preț avantajos. În funcție de preferințele pe care ai, ursitoarele pot personaliza momentul, acestea pot modifica textul pe care îl spun dacă tu dorești. Prețul este destul de mic având în vedere complexitatea momentului.

3.       Respecți tradiția. Dacă prezicerile ursitoarelor ar putea avea influenta asupra vieții copilului, acesta ar duce o viata bună, ar fi norocos și ar avea succes în toate. Se spune ca tot ce spun ursitoarele se împlinește, mai puțin ceea ce spune ursitoare rea deoarece ceea ce spune ea este contracarat de ceea ce spun celelalte doua ursitoare bune.

Dacă vrei ca la botezul copilului tău sa ai parte de un moment magic și rupt dintr-o poveste, alege sa chemi ursitoarele în aceasta zi speciala, momentul acestora v-a rămâne în amintirea invitaților, dar mai ales v-a distrage atenția celor mici fascinați de prezenta zânelor. Dacă dorești ca micii invitati sa nu se plictisească la eveniment, alături de ursitoare poți chema și animatori, aceștia sunt costumați în personaje de poveste și asigura distracția celor mici.