Bijuterii și diamante cu o istorie fascinantă

Femeile adoră ca în fiecare zi sau măcar la un eveniment să poarte tot felul de bijuterii. Coliere, inele, brățări, broșe, la folosim aproape zilnic, dar oare câte dintre noi ne întrebat vreodată dacă de mult în istorie cineva ai iubit la fel de mult bijuteriile sau dacă erau la fel de apreciate. În timpuri străvechi oamenii își arătau bogăția și statutul social îmbrăcând-se mult mai e diferit decât cei din clasa inferioare dar și purtând bijuterii care să le facă statutul mai bine de observat.

Există câteva bijuterii renumite care a ajuns să aibă o istorie fascinantă câștigând în timp valoare materială mai mult datorită trecutului lor. Iată câteva dintre acestea.

Inelul de logodnă a Prințesei Diana. Faimosul inel pe care Prințul Charles l-a oferit Prințesei Diana în 1981, este un inel din aur alb cu 14 diamante ce încercuiesc un safir albastru de 12 carate. În ziua de azi Kate Middleton este proprietate faimosului inel pe care i l-a oferit Prințul William.

Diamantul KOH-I-NOOR- unul dintre cele mai mari diamante din lume. Faimosul diamant a fost găsit în India și a fost o adevărată comoară pentru mulți mauarhi până când în anul 1850 a fost confiscat de britanici.  Cântărind 21,6 G diamantul are 105,6 kcarate, acesta este numit și Muntele Luminii iar în ziua de azi este așezat pe coroana Reginei Elisabeta.

Inima Oceanului, cel mai cunoscut diamant. Faimosul diamant purtat de Kate Wislet în filmul Titanic când a interpretat-o pe Rose. Chiar dacă modelul folosit în film este un diamant veritabil replică a acestuia produsă de Casa de bijuterii Harry Winston în care este înlocuit diamantul cu un Safir a fost purtată la ceremonia decernării  premiilor Oscar din 1997 de către Gloria Stuart. Diamantul este atât de valoros încât copiile se vând la licitație la prețul de 3,5 milioane de dolari.

Safirul reginei Maria a României. Safirul celebru de aproximativ 479 de carate este cel mai mare safir tăiat vreodată. Acesta are o istorie impresionantă. A fost cumpărat de către Regele Ferdinand în 1921. Regina Maria a purtat colierul la încoronarea regelui Ferdinand 1  ca rege al României Mari. Bijuteria a fost lăsată ca moștenire prin testament după moartea Reginei, soției  lui Carol al 2- lea pentru a fi dată Regelui Mihai când se v-a căsători. Când Regele Mihai a fost exilat a luat cu el și colierul în Elveția. Ulterior a vândut safirul unei bijutier pentru o sumă confidențială. Abia în anul 2003 safirul a fost cumpărat la licitație de către un client anonim contra unei sume de 1,5 milioane de dolari