Cum sa devii o persoana mai culta? - 5 lucruri practice

persoana mai culta persoana mai culta

Ai un prieten sau o prietena pe care o admiri pentru ca este o persoana culta? Astfel de oameni bifeaza excelent mai multe categorii speciale: calatorii, gratie, citit, vorbit, informat, curios si cu un simt sanatos al umorului. Avand in vedere viata moderna pe care o traim cu totii in aceste zile, este cu adevarat impresionant sa gasesti o persoana elevata, cu atat de multe calitati culturale.

Dar nici noi, toti ceilalti nu suntem neaparat redusi la ne-cultura pentru totdeauna. Putem oricand sa identificam modalitati usoare de a deveni mai culti si de a ne imbunatati prezenta.

Iata cateva lucruri pe care le puteti face in acest sens.

1. Vizionati filme mai bune. Incepem cu un lucru usor de realizat. Ca sa fii cult nu inseamna ca trebuie sa nu mai vizionezi filme. In schimb, te poti orienta spre filme de calitate, cu un continut mai bun. Ce ar fi sa incepeti cu un documentar interesant?

2. Cautati prieteni de diferite varste si medii. Uitati-va in jurul dumneavoastra - nu cumva toti cei cu care petreceti timpul sunt de aceeasi varsta si in acelasi stil? Persoanele cultivalte stiu sa-si diversifice prieteniile. Aceasta este o modalitate fireasca de a-ti largi experienta de viata.

3. Invatati o limba straina. Acest lucru va poate largi spectrul cultural si puteti ajunge sa vizionati piese de teatru sau filme in limba respectiva. O noua limba va ofera noi oportunitatile. In definitiv limba este cheie intelegerii sufletului unei alte culturi.

4. Calatoriti. Asa cum spunea si Sfantul Augustin: "Lumea este o carte, iar cei care nu calatoresc, citesc doar o pagina din ea.". Prin urmare, aceasta este o alta modalitate prin care puteti deveni o persoana mai cultivata. Puteti sa va propuneti ca in fiecare an sa ajungeti  intr-o locatie noua.

5. Vizitati un muzeu local.

Stiu... te asteptai la asta. Dar ramane o modalitate excelenta de a-ti stimula capacitatile culturale. Sunt atat de multe persoane care se gandesc sa viziteze muzee din alte parti de lume, dar nu au pus vreodata piciorul in muzeele locale. E ciudati si o oportunitate imensa pe care o pierdeti. Alegeti o sambata in care puteti merge sa vizitati un muzeu de arta sau de istorie locala. Veti fi incantat de ce vei descoperi.

6. Participati la un spectacol live.

Traim in era televiziuni, asa ca este destul de dificil sa intelegem de ce ar trebui sa vedem dincolo de ecran. Dar exista ceva special in vizionarea spectacolelor live. Testati!