Beneficiile unei masini de spalat vase

Beneficiile unei masini de spalat vase Beneficiile unei masini de spalat vase

O masina de spalat vase, aleasa cum trebuie, va poate ajuta sa economisiti mult timp si energie. Stim cu totii, ca nu e chiar placut sa stai si sa speli vase, zi de zi. Dar totusi, cat de importanta e o masina de spalat vase?

 Astazi am decis sa va prezint cele mai importante avantaje pe care le ofera o astfel de masina:

  1. Timp este resursa care ne lipseste cel mai mult. O masina de spalat vase va prelua cea mai mare parte a sarcinilor si astfel ne ramane timp mai mult pentru noi, pentru filmul preferat, o iesire in oras sau pur si simplu lenevitul in pat cu cei dragi.
  2. Energie si apa. E stiut faptul ca barurile si restaurantele au cel mai mare consum de apa, uneori mai mare decat o spalatorie auto. O masina de spalat vase consuma mai putina apa si detergent decat atunci cand spalam vasele manual. In urma unui studiu efectuat de Universitatea Bonn s-a ajuns la concluzia ca o persoana care spala manual 12 seturi de vesela consuma aproximativ 103L de apa si 79 de minute din timpul sau. O masina de spalat vase, datorita modului in care este proiectata, pentru curatarea aceleasi cantitati de vase consuma maxim 15L de apa si 1,05Kwh. Eu zic ca rezultatele vorbesc de la sine si va las pe dumneavoastra sa faceti calculele.
  3. Confortul. Spalatul vaselor este de foarte multe ori o activitate nu foarte placuta. Sunt putini oameni care considera relaxant statul cu mainele in apa si detergent 30-40 de minute pe zi.  Cu o masina de spalat vase scapati de aceste responsabilitati si va puteti concentra atentia catre alte activitati mai relaxante.
  4. Posibilitati multiple de spalare.  Util mai ales la mesele in familie, zile de nastere, si nu numai. Puteti spala doar vase, doar pahare, combinat, pana la 14 seturi. Evident, depinde si de masina de spalat vase.  Daca faceti parte dintr-o familie mai putin numeroasa care nu prefera mereu mancarea gatita acasa, puteti sa porniti un program de spalare chiar si la cateva zile. Mai mult, puteti pune seara toate vasele in masina de spalat si dimineata sa fie gata curatate si uscate. 
  5. Curatarea rapida este o functie  importanta, prezenta in majoritatea masinilor de spalat vase moderne.  Astfel, daca aveti o cantitate considerabila de vesela care trebuie igienizata rapid, prograul de 15-30 de minute va poate ajuta enorm in acest sens.
  6. Protejarea sanatatii. O masina de spalat vase preia o mare parte din riscurile de accidentare. Mai mult, scad considerabil sansele sa spargeti ceva in timpul spalarii sau, mai rau, sa va taiati intr-un cutit sau pahar spart. 
  7. Igienizare. Cum o masina de spalat vase poate incalzi apa pana la 70-80 dee grade fara mari probleme, majoritatea bacteriilor vor fi distruse la aceste temperaturi. Astfel puteti folosi vasele fara griji si daca aveti copii mici, care inca nu au dezvoltat complet sistemul imunitar. 

Concluzie

O masina de spalat vase ofera niste avantaje importante care va pot imbunatatii calitatea vietii intr-un mod considerabil. Daca la inceput si eu am fost in dubii, dupa 2 saptamani de folosit masina de spalat vase nu-mi pot imagina bucataria fara asa ceva.