8 sfaturi pentru intretinerea masinilor de spalat

Firmele de reparatii masini de spalat recomanda ca din cand in cand sa curatati masina de spalat. Uneori si ele mai trebuie spalate, chiar daca sarcina lor este de a spala rufe cat mai mult. Intretinerea si curatarea sunt actiuni ce lor impiedica dezvoltarea mirosurilor urate si chiar a mucegaiului. Exista cateva lucruri simple pe care le poti face. In acest mod vei contribui la reducerea uzurii masinii de spalat. In definitiv, daca te gandesti bine, masina de spalat a fost o investitie majora pentru tine. Daca vrei sa o mentii in forma buna, trebuie sa ai grija ca ea sa te serveasca un timp cat mai indelungat.

Daca observi ca masina incepe sa capete un miros neplacut in interior sau ca hainele nu se mai curata atat de bine, ar fi momentul sa contactezi o firma de reparatii masini de spalat. In timp ce alte masini isi fac datoria fara probleme, viata ta ar putea fi data peste cap de o masina ineficienta.

Iata cateva sfaturi despre intretinerea masinilor de spalat

Daca masina ta necesita o reparatie, o firma te poate ajuta.

1. Inspecteaza furtunurile

In fiecare luna, asigura-te ca nu exista inflaturi sau fisuri in conectarea furtunurilor.

2. Nu supraincarca masina

Incarcarcarile supradimensionate pot deteriora foarte mult masina de spalat. Prin urmare, imparte sarcina de spalat in mai multe etape.

3. Foloseste un detergent potrivit

Asigura-te ca folosesti un detergent bun. Multe masini de spalat cu eficienta energetica necesita anumite tipuri de detergenti.

4. Foloseste o cantitate potrivita de detergent.

Prea mult detergent va lasa reziduuri si este greu de scos din masina de spalat. Daca folosesti pastile lichide, ar trebui sa tii cont de instructiunile producatorului.

5. Curata interiorul si dispenserul

Trebuie sa speli masina de spalat. Acest lucru o va ajuta sa ramana curata si sa miroase frumos. In fiecare luna, ruleaza o incarcatura goala cu apa calda si doua cani de otet alb. La mijlocul ciclului de spalare, adauga o jumatate de cana de detergent. Lasa apoi ciclul sa ajunga la final.

6. Sterge tamburul, usa si garnitura

Daca vei face acest lucru o data pe luna, masina de spalat nu va acumula mirosuri neplacute. Foloseste parti egale de apa si otet pentru curatarea garniturii.

7. Lasa usa deschisa dupa o ciclul de spalare

Mirosurile neplacute tind sa se acumuleze dupa un ciclu de spalare, deci lasa usa deschisa pentru aerisire.

8. Transfera rufele curata in uscator imediat ce s-a terminat ciclul de spalare

Daca lasi in masina rufele ude, poate aparea mucegaiul.