Bune practici pentru intretinerea frigiderelor

Daca vei dezvolta o rutina de intretinere corecta a frigiderului, cel mai probabil nu vei avea o problema cu el timp de multi ani. Te poti astepta sa te serveasca fidel multi timp. Cu toate astea, daca ignori problemele, mai ales simptomele vizibile, cel mai probabil frigiderul se va defecta mai devreme decat crezi si vei fi nevoit sa suni la o firma de reparatii frigidere pentru ajutor rapid.

Iata cateva bune practici pentru intretinerea frigiderelor

Exista mai multe lucruri pe care le poti face pentru frigiderul tau, in afara de a combate mirosurile neplacute din interior. Pastreaza frigiderul si congelatorul cat mai plin posibil, fara insa a inghesui alimentele in el. Acest lucru il va ajuta sa fie eficient din punct de vedere energetic, pentru ca alimentele solide si lichidele mentin temperatura rece mai bine decat aerul. Astfel, frigiderul nu trebuie sa lucreze din greu pentru a mentine racoarea in spatiile goale din interior. Doar asigura-te ca exista o loc suficient pentru circulatia aerului in jurul alimentelor de pe rafturi. Apoi, este la fel de important sa eviti blocarea orificiilor de racire. Daca ai un consum redus de alimente, umple cateva recipiente de apa pentru a le depozita in interior.

In congelator, fa-ti o rutina din a arunca acumularea de gheata la fiecare doua luni si de a-l curata minutios. Gheata veche poate aduna mirosuri neplacute, asa ca nu vrei sa risti sa ti se altereze alimentele. Curata rafturile si tavitele pe care poti sa le scoti din frigider. Astfel, vei putea lupta eficient contra dezvoltarii microorganismelor daunatoare.

O alta practica buna pentru mentinerea integritatii frigiderului tau este sa folosesti cutii inchise ermetic pentru alimente. Sa nu lasi nimic descoperit, cum ar fi oale sau alte recipiente cu mancare. Poti folosi saculeti sau cutii deschise de bicarbonat de sodiu pentru a absorbi mirosurile urate din aer.

S-ar putea sa para ca e mult efort sa faci toate acestea, dar pe termen lung vei avea de castigt. Doar cateva ore de curatare temeinica pe an iti vor asigura o functionare indelungata a frigiderului si in plus, facturi mai mici la curent, gratie eficientizarii energetice.

In caz contrar, daca neglijezi aceste lucruri, exista un risc foarte mare ca frigiderul sa se defecteze, poate chiar prematur si sa fii nevoit sa apelezi la o firma de reparatii frigidere mai repede decat te-ai fi asteptat cand ti-ai cumparat echipamentul.