Beneficii pentru sănătate ale rădăcinii de cicoare pe care nu le știați

Beneficii pentru sănătate ale rădăcinii de cicoare pe care nu le știați Beneficii pentru sănătate ale rădăcinii de cicoare pe care nu le știați

Cicoarea este o plantă de culoare albastră cu flori care aparține familiei păpădiei. Rădăcina sa are diferite beneficii pentru sănătate, inclusiv folosirea ca alternativă la cafea fără cofeină. Deși oamenii au folosit Cicoarea din vremurile egiptene, planta încă nu și-a dat datoria când vine vorba de popularitate.

Astfel, cu misiunea de a vă familiariza cu genialitatea sa, am pregătit un rezumat al beneficiilor și utilizărilor rădăcinii Cicoarei. Chiar dacă știți despre plantă, punem pariu că nu știați multe dintre aceste lucruri!

Îmbunătățește sănătatea intestinelor

Fibra de inulină, care are proprietăți prebiotice, se găsește în abundență în rădăcina de Cicoare (aproape 68%). Prebioticele  cresc absorbția nutrienților  și acționează ca hrană pentru microbi care ne ajută să luptăm împotriva bacteriilor toxice și să reducem inflamațiile.

Controlează glicemia

Studiile arată că rădăcina de cicoare ajută la reglarea nivelului de insulină din corpul nostru. Acționează pentru creșterea nivelului de antioxidanți din sânge și scăderea în greutate. Acest lucru se datorează din nou prezenței inulinei, care crește creșterea bacteriilor în metabolismul carbohidraților.

Antioxidanți

Acesta conține mai mulți antioxidanți care asigură funcția arterială netedă. De asemenea, scade inflamația și ne protejează de afectarea ficatului. Pe lângă antioxidanți, rădăcina de cicoare are și fibre, minerale și vitamine.

Deoarece rădăcina de cicoare funcționează ca hrană pentru bacteriile intestinale, stimulează și  digestia sănătoasă . De asemenea, funcționează pentru a reduce constipația.

Pierdere în greutate

Mai multe studii au descoperit că fibra din rădăcina de cicoare ar putea face minuni în controlul apetitului și reducerea aportului de calorii. Acest lucru ajută la pierderea în greutate.

Cum poți folosi Rădăcina Cicoarei în dieta ta zilnica?

Cea mai bună parte a consumului de rădăcină de cicoare este că este ușor de amestecat în dieta ta. Există șansa să o aveți deja fără să știți, deoarece unele alimente ambalate îl folosesc ca aditiv. Abilitățile sale de gelifiere și gustul ușor dulce îl fac un bun substitut pentru zahăr.

Puteți folosi planta și la gătit. Poate fi consumat ca legumă sau chiar fiert pentru unele rețete. În plus, îl puteți adăuga la alte feluri de mâncare pentru a crește aportul de inulină. Un alt mod popular de a consuma rădăcina de Cicoare este de a o folosi ca alternativă la cafea. Doar fript și măcinat! Acest lucru vă va ajuta să reduceți consumul de cofeină.

În cele din urmă, dacă preferați să mâncați rădăcina de Cicoare sub formă de supliment, există o gamă largă de opțiuni disponibile în magazinele de sănătate și wellness.

Deși are câteva beneficii fantastice de oferit, persoanele care sunt alergice la gălbenele, ambrozie, margarete, crizanteme și orice flori sau ierburi ar putea dori să stea departe de rădăcina de Cicoare.

De asemenea, cei care suferă de probleme cu intestinul iritabil ar putea dori să se adreseze medicilor lor înainte de a consuma această plantă. Poate fi sigur să spunem că, deși rădăcina nu este potrivită pentru toată lumea, la nivel general, aceasta oferă mai multe beneficii pentru sănătate și ajută la reducerea consumului de cofeină.