A fi vegetarian: bun sau rau pentru sanatate

A fi vegetarian: bun sau rau pentru sanatate A fi vegetarian: bun sau rau pentru sanatate

Multi oameni cred ca a deveni un vegetarian este o modalitate simpla de a trai o viata sanatoasa. Este adevarat ca o dieta vegana poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si colesterolului, ceea ce la randul sau va contribui la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. Mai mult, vegetarianismul poate aduce niveluri energetice mai mari. Din nefericire, exista si dezavantaje. De exemplu, multe vegani sunt susceptibili de a avea probleme nutritionale care nu sunt la fel de obisnuite la persoanele cu o dieta echilibrata, omnivora.

Exista anumite dezavantaje asociate cu ideea de excludere a surselor de hrana animale din dieta. Iata ce trebuie sa stiti in aceasta privinta:

1. Deficienta vitaminelor B

Corpul dvs. are nevoie de vitamine B pentru a mentine sanatatea suprarenalelor. Orice probleme cu glanda suprarenala ar face dificil pentru corpul dvs. sa se ocupe de stres. Vitaminele B sunt la fel de importante pentru functia creierului. Aveti nevoie de vitamina B12 pentru buna functionare a nervilor – joaca, de asemenea, un rol in producerea celulelor rosii din sange.

2. Risc mai mare de boli de inima

Unul dintre multele dezavantaje ale faptului ca sunteti vegetarian este ca nu obtineti proteina completa care este disponibila numai in subprodusele de origine animala. Aveti nevoie de aceasta proteina, deoarece va ofera mai mult decat aminoacizi esentiali. De asemenea, va ofera sulf de alimente, fara de care creste nivelul de homocisteina, provocand formarea cheagurilor de sange si crescand riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

3. Riscurile de scaderea colesterolului

Alimentele pe care le consumati pot schimba atat nivelurile colesterolului bun (HDL) cat si cel rau (LDL). Prin includerea numai a legumelor si a fructelor in dieta dvs., este posibil sa scapati nivelurile de colesterol bun.

Poate dauna sistemului tau endocrin si provoaca tot felul de probleme. Nivelele HDL vor suferi cu siguranta atunci cand alegeti sa fiti vegetarieni daca nu stiti cum sa obtineti suficienta proteina si grasimi bune.

4. Densitatea scazuta a osului

Vegetarienii au un risc mai mare de aparitie a osteoporozei si a altor probleme datorate densitatii osoase mai scazute. Aveti un risc mai mare de fracturi osoase cand aveti osteoporoza.