Vegan sau vegetarian? Trebuie Să Fii Atent!

Se pare că tot mai mulți oameni devin vegani sau vegetarieni în întreaga lume în aceste zile. Dacă nu o faceți din motive etice sau de sănătate, credem că fiecare ar trebui să ia propriile decizii cu privire la dieta și corpul său. Dacă ați fost legume de mult timp sau vă gândiți să încercați o nouă dietă, avem 3 substanțe nutritive importante de care trebuie să aveți grijă dacă eliminați carnea:

 

B12

În general, B12 se găsește în majoritatea produselor de origine animală. Carnea de vită, puiul, brânza și alte produse lactate sunt bogate în el. Dacă eliminați aceste lucruri din dieta dvs., puteți avea un nivel scăzut de B12. B12 scăzut poate provoca anemie, oboseală severă și leziuni ale sistemului nervos. Există câteva surse vegane excelente de B12, cum ar fi produse din soia, drojdie nutrițională, migdale și lapte de cocos. Dacă sunteți vegetarian, puteți obține suficient din acest nutrient consumând lapte, iaurt, brânză și ouă. Dacă vă veți oferi vegan sau vegetarian, vă recomandăm să luați un supliment sau să vă asigurați că mâncați produse fortificate B12 pentru a evita orice riscuri.

Fier

Fierul este un alt nutrient de care veganii și vegetarienii tind să lipsească. Simptomele fierului scăzut includ oboseala, infecții frecvente, piele palidă, căderea părului și sindromul picioarelor neliniștite. Din fericire, există o mulțime de surse de fier pentru legume, inclusiv linte, soia, quinoa, orez brun, dovleac, caju și verdeață cu frunze. Așadar, vă sugerăm fie să vă urmăriți dieta, să luați un supliment, fie ambele!

Proteină

În timp ce proteinele sunt un nutrient cheie, veganii și vegetarienii s-ar putea îngrijora prea mult în legătură cu proteinele. Obținerea tuturor celor 3 nutrienți pe care îi discutăm este foarte importantă pentru a trăi sănătos. În mod surprinzător, multe legume au proteine. Cu toate acestea, dacă nu vă urmăriți dieta, proteinele scăzute pot provoca un metabolism lent, oboseală, dureri musculare și articulare și vindecarea lentă a rănilor. Există o mulțime de modalități de a obține suficiente proteine ​​dacă sunteți vegan sau vegetarian. Unele surse excelente de proteine ​​includ leguminoase, produse din soia, tempeh, seitan, orez brun și legume precum spanacul. Există, de asemenea, o mulțime de shake-uri proteice pe piață dacă aveți nevoie de niște proteine ​​suplimentare în viața voastră. Mai ales dacă faceți exerciții fizice în mod regulat, s-ar putea să doriți să investiți în niște pudre de proteine.