Ce beneficii pentru sanatate aduce un somn bun

Stiati ca, pe langa faptul ca va ajuta sa aveti un aspect mai bun, un somn bun va poate ajuta sa va imbunatatiti sistemul imunitar si chiar sa pierdeti in greutate? Combinati-l cu exercitii si o dieta sanatoasa!

Somnul este o activitate pe care o facem in fiecare noapte, nu numai pentru ca ne place, ci si pentru ca organismul nostru o cere si, in schimb, obtinem rezultate pozitive pentru sanatatea noastra.

Ce beneficii pentru sanatate aduce un somn bun

Aflati mai jos beneficiile unui somn bun pentru sanatate. De asemenea, vedeti de cate ore de somn avem nevoie, conform specialistilor.

Va face fericiti

Un somn bun ne facem sa ne trezim pozitivi si optimisti. De fapt, persoanele care sufera de tulburari de somn regulate, au de trei ori mai multe sanse de a suferi de o dispozitie scazuta in comparatie cu persoanele care dorm bine. Lipsa somnului va poate face mai putin receptivi la emotiile pozitive si poate creste probabilitatea aparitiei depresiei.

Va ajuta sa pierdeti in greutate

Stiati ca puteti sa slabi doar prin a avea un somn bun? Un studiu recent de la Universitatea din Chicago a constatat ca lipsa somnului duce la o crestere a nivelului unui hormon care ne face sa simtim foame. Cercetarile, de asemenea, au aratat ca restrictionarea orelor de somn face mai dificil pentru persoanele care sunt la dieta sa piarda in greutate. Cu un somn prost, reduceti pierderea de grasime cu 55%! 

Asigurati corpul cu energie

Nu simtiti ca atunci cand dormiti bine va treziti cu multa energie pentru a incepe ziua? Lipsa de somn poate fi o risipa de energie reala, ceea ce va face sa va simtiti in imposibilitatea de a face fata mai multor activitati a doua zi. Acest lucru are potentialul de a crea un cerc vicios de deteriorare a sanatatii.

Imbunatatiti sistemul imunitar

Faptul de a nu dormi suficient poate slabi sistemul imunitar, ceea ce creste riscul de a obtine gripa sau alt virus. O investigatie a Universitatii Carnegie Mellon din SUA. a constatat ca cei care dorm mai putin de sapte ore pe noapte sunt de trei ori mai susceptibili de a raci, decat cei care dorm 8 ore sau mai mult.